La Vanguardia (Català)

Tradisa consolida l’expansió amb la compra del 50% de Tramosa

La companyia catalana reforça la seva posició logística al centre d’Europa

- LALO AGUSTINA

Tradisa, operador logístic especialit­zat en el sector de l’automòbil, va tancar fa uns dies la compra del 50% de Tramosa France i Tramosa Logistik al grup Mosolf per un import no revelat. L’operació, que implica arxivar definitiva­ment una aliança de 30 anys amb la multinacio­nal alemanya Mosolf, permet consolidar l’expansió internacio­nal de Tradisa, que ja obté el 70% dels seus ingressos de l’exterior.

La companyia catalana, controlada per la família Giralt, va facturar 180 milions d’euros el 2016, la mateixa xifra que l’any anterior, i es va quedar sense beneficis a causa del tancament de la divisió dedicada al transport de mercaderie­s amb contenidor­s. Tradisa, que també actua com a operador logístic per a empreses petroliere­s i del sector químic, vol concentrar­se en la seva activitat principal, la del transport d’automòbils i tots els serveis al voltant dels fabricants de cotxes que presta als set països en els quals està present: Espanya, Alemanya, França, Polònia, Romania, Itàlia i Portugal.

En aquest sentit, la consolidac­ió de Tramosa servirà al grup Tradisa per enfortir les operacions al centre d’Europa després d’uns anys en què s’ha passat, segons fonts de l’empresa, “per una certa travessia del desert”. Quan va arribar la crisi econòmica i financera a finals de la dècada passada, més del 50% de la facturació procedia d’Espanya i la caiguda del mercat i de la producció va passar factura al grup logístic.

La firma invertirà 16 milions el 2017 entre les instal·lacions del Prat, la compra de camions i Tramosa

Ara, a la millora de la situació a Espanya s’hi ha sumat l’aposta per accelerar la internacio­nalització. Les dues companyies adquirides –una, amb instal·lacions al nord de França, i l’altra, molt més petita, a l’est d’Alemanya– estan separades per tan sols 18 quilòmetre­s i compten amb una superfície total per emmagatzem­ar 11.000 cotxes. El principal client de Tramosa, que factura 45 milions, és Daimler, però també treballa per a fabricants com Ford i Porsche. El repte és créixer a Alemanya, el primer mercat automobilí­stic d’Europa.

Tradisa va invertir 11 milions d’euros el 2016 en mitjans de transport, la qual cosa li va permetre situar la seva flota de camions per sobre de les 700 unitats. Aquest any, la inversió ascendirà als 16 milions que es reparteixe­n l’adquisició del 50% de Tramosa, noves compres de camions i algunes millores previstes a les instal·lacions del Prat de Llobregat. “Tenim una estratègia molt definida, molt decidida, que passa per la reforçar l’aposta per l’automòbil als mercats clau d’Europa”, insisteixe­n les mateixes fonts de Tradisa.

 ?? ARXIU ?? Entrada a una de les instal·lacions de Tradisa
ARXIU Entrada a una de les instal·lacions de Tradisa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain