La Vanguardia (Català)

Batussa per un biberó

- Tarragona

Un restaurant vegà ha concitat les ires de diversos clients per la norma que prohibeix ingerir llet de vaca, fins i tot quan es tracta de biberons per als nens.

“A #elvergelta­rragona tots sou benvinguts. Ens agraden les mares, les de totes les espècies. Per això, no ens agraden els biberons de llet de vaca. Sisplau, no n’hi donis al restaurant. Gràcies!”. Aquest és el comentari que els propietari­s del restaurant vegà El Vergel de Tarragona van penjar la setmana passada a Instagram després que una mare s’indignés per no poder donar el biberó al seu fill a dins d’aquest local. La polèmica ha esclatat a les xarxes socials amb comentaris de tota mena, insults i una campanya de boicot al restaurant que ha obligat els propietari­s a esborrar el perfil d’El Vergel a Facebook i a Instagram.

“Tothom té dret a queixar-se i no és la primera vegada que passa, però no hem fet mai fora cap mare per donar el biberó com s’ha publicat a les xarxes; nosaltres tenim els nostres valors, els expliquem i el donem per escrit, però no els imposem”, s’explica Álvaro Soto, un dels dos propietari­s del restaurant. Periòdicam­ent, al seu perfil de Facebook i a TripAdviso­r han aparegut queixes de mares molestes pel fet de no poder donar el biberó al seu nadó, però mai fins ara aquests comentaris havien anat més enllà.

Per exemple, a començamen­ts de febrer, una “mama humiliada” va escriure a TripAdviso­r: “Vam estar celebrant un aniversari amb uns amics, al meu nadó de quatre mesos li tocava dinar i li vaig donar el biberó. Poc després de començar, el cambrer em va posar un paper al costat del plat i se’n va anar. El paper deia que no es pot entrar amb menjar d’origen animal, i si es tracta de biberó, doncs tampoc. Al·lucinant. Va ser una situació totalment inesperada, humiliant i sense poder defensar-me”. Els cambrers d’El Vergel deixen aquest paper a la taula si veuen que algú dóna un biberó a un nadó. A la nota s’afegeix que “disposem d’una alternativ­a vegetal” i acaba amb un “sisplau, col·labora complint aquesta norma al nostre establimen­t. Gràcies”. A la porta del local també hi ha penjada la “norma” vegana que ha provocat la polèmica.

La resposta de les últimes hores ha estat més que contundent a les xarxes. “Ens estan enviant correus per insultar-nos”, lamenta Soto. També estan rebent reserves falses. Els dos propietari­s han posat la qüestió en mans d’un advocat, “perquè s’estan dient coses que no són veritat, només defensem els nostres valors, no obliguem ningú a venir”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain