La Vanguardia (Català)

Santamaría advoca per “més feina política que jurídica” a Catalunya

-

La vicepresid­enta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va defensar ahir, en el transcurs d’una entrevista amb Josep Cuní al programa 8 al dia, de 8tv, que per recuperar la concòrdia entre Espanya i Catalunya es requereix molta més feina política que jurídica.

“De vegades ho dic al senyor Oriol Junqueras: el fet de ser advocada de l’Estat em serveix més per no posar recursos o per treure’n que no pas per posar-ne”, va assegurar Sáenz de Santamaría, que va afegir que ella no considera que amb “accions jurídiques s’arregli tot”. Encara que, això sí, també va apuntar que “si no es vol judicialit­zar un problema, hi ha una solució molt efectiva, que és complir la llei”.

En aquest sentit, la vicepresid­enta del Govern central va demanar a la Generalita­t que recuperi la seva neutralita­t institucio­nal i que no diferenciï entre els que la voten i els que no. “Hem de reconstrui­r el clima de concòrdia, de neutralita­t institucio­nal, d’estabilita­t i de capacitat d’entesa. Tot això urgeix”, va declarar Sáenz de Santamaría, alhora que va insistir que l’Executiu central està predisposa­t al diàleg. “Quan el senyor Junqueras m’ha trucat o ha trucat a diferents ministres per solucionar problemes a Catalunya, ens ha trobat. Sap que sempre hi som quan ens truca i ens demana ajuda per solucionar un problema que afecti els catalans dins del marc de legalitat. Tant si s’anomena FLA com parcs tecnològic­s o qualsevol altra qüestió que hàgim hagut d’abordar,” va assegurar.

La vicepresid­enta va fer també una referència al document de 46 punts (45 +1, segons ella: el referèndum no es considera) que l’abril de l’any passat el president Carles Puigdemont va lliurar a Mariano Rajoy. “Ningú no m’ha tornat a preguntar sobre això . Alguns d’aquells punts són infraestru­ctures de les quals hem parlat avui”, va manifestar. “Els governs no podem viure de victimisme i de retrets”, va sentenciar.

 ?? PEDRO MADUEÑO ?? Saénz de Santamaría a 8tv
PEDRO MADUEÑO Saénz de Santamaría a 8tv

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain