La Vanguardia (Català)

Samsung promet reciclar els Galaxy Note 7 retirats

- Barcelona

Samsung ha promès que reciclarà els 4,3 milions de dispositiu­s Galaxy Note 7 produïts i retirats del mercat a tot el món després de detectar-se errors en les bateries. L’anunci s’ha fet arran de la campanya de grups conservaci­onistes que denunciave­n l’impacte ambiental dels residus electrònic­s generats per la companyia.

En una declaració pública al seu web, Samsung s’ha compromès a reparar i vendre els telèfons recuperats o a reutilitza­r-los de lloguer, a desmuntar-ne components recuperabl­es i a extreure’n els metalls mitjançant “mètodes respectuos­os amb el medi ambient”.

“Finalment, l’empresa ha escoltat les nostres demandes. És una gran victòria per a tothom, i un pas cap al canvi en la manera de produir i reciclar els aparells electrònic­s”, va assenyalar Jude Lee, portaveu de Greenpeace a Àsia Oriental. El compromís de Samsung arriba abans del llançament –avui 29 de març a Nova York– del Galaxy S8, el primer telèfon de Samsung de gamma alta des de l’incident del Note 7.

No obstant això, l’anunci ha provocat cert escepticis­me. “Samsung ha de detallar i concretar més el seu pla. A més, esperem que els mòbils durin més. Demanem que se’n reaprofiti­n les peces i se n’allargui la vida”, afegeix Julio Barea, portaveu de Greenpeace a Espanya. Activistes d’aquesta oenagé van irrompre al Mobile World Congress, celebrat a finals de febrer a Barcelona, i van desplegar una pancarta amb el missatge en anglès “Reuse, recycle, rethink”. Als EUA la mitjana d’ús d’un smartphone és de dos anys, fet que explica la ingent quantitat d’escombrari­es electròniq­ues a escala mundial.

“Samsung i altres companyies de tecnologia, com Apple, han de fabricar telèfons que siguin fàcils de reparar i actualitza­r”, va dir Lee.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain