La Vanguardia (Català)

L’autòpsia revela que el parricidi de Mataró va ser involuntar­i

-

L’autòpsia feta al cadàver del jove de Tenerife de 24 anys que dissabte a la nit va morir escanyat al seu domicili, al barri de Cerdanyola de Mataró, a mans del seu pare, un home irlandès de 58 anys, quan intentava reduir-lo amb una clau immobilitz­adora després que el noi tingués una crisi nerviosa, confirma la hipòtesi dels investigad­ors de la policia que va ser un homicidi involuntar­i.

La víctima era consumidor habitual de substàncie­s estupefaen­ts i tenia problemes psicològic­s. Segons els testimonis a què ha tingut accés La Vanguardia, tant el pare com el fill van estar plegats tota la tarda i el vespre de dissabte. Van fer un recorregut pels bars del barri, bevent cervesa sense parar “com si fossin dos col·legues”, fins al punt que “els costava de mantenir l’equilibri”. Els mateixos testimonis destaquen que “sempre es van comportar amb correcció i van pagar religiosam­ent”, tot i l’evident estat d’embriagues­a que mostraven.

L’estat etílic dels dos homes va derivar en una violenta discussió un cop arribats a l’habitatge que tots dos compartien al número 11 del carrer Capellanet­s, cap a les onze de la nit. Davant la violenta actitud de fill, que va començar a destrossar el mobiliari i va intentar agredir la família, el pare el va agafar del coll per l’esquena.

Els veïns del barri revelen que pare i fill van estar bevent plegats aquella tarda fins a emborratxa­r-se

Els veïns de l’edifici on el jove havia llogat el pis, que ahir van declarar que coneixien la família “només de saludar-los a l’escala”, reconeixen que van sentir la violenta discussió i molts cops, “que van parar de cop cap a les dotze” .

Quan els serveis mèdics van arribar al pis, van trobar el cos sense vida del jove estès a terra i la família commociona­da per la tragèdia que acabaven de viure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain