La Vanguardia (Català)

“Estem amoïnats”

Els Lluïsos de Gràcia necessiten 1,5 milions per evitar que els tanquin la pista

- SERGIO HEREDIA Barcelona

Fixi-s’hi: aquesta és la primera pista coberta privada de Barcelona. La van instal·lar el 1962”. Oriol Hosta i Rafael Román contemplen orgullosos la instal·lació. S’ha fet fosc. Els cadets pilotegen i tiren al cèrcol. Després s’entrenaran els sèniors. El nom del club presideix l’espai. Sobre fons blanc, les lletres blaves: Lluïsos de Gràcia.

El que passa és que el lloc, a la segona planta d’un elegant edifici del barri de Gràcia, ha quedat desfasat. Així ho declara la nova normativa de la Federació Internacio­nal de Bàsquet (FIBA), uns requisits que entren en vigor al setembre:

–Tal com estan les coses, no complim el reglament –diu Hosta, que és el president dels Lluïsos. –En quin sentit? –Hi ha uns requisits en matèria de dimensions, aforament, il·luminació, vestidors... Necessitem entre 1,5 i tres milions euros per posar-nos al dia. –I si no? –La velocitat de la normativa ens podria deixar fora. Haurem d’anar a competir a un altre lloc, amb el que això implica. Llogar un pavelló ens pot sortir per 10.000 o 12.000 euros anuals. Ens faria trencar una història de més de cent anys d’èxits. La veritat és que estem amoïnats.

–S’esborrarie­n 75 anys de bàsquet –diu Román, responsabl­e d’aquest sector.

D’un cop d’ull s’identifiqu­en les mancances de la pista. Tot just hi caben 140 espectador­s. I hi ha molt poc espai entre les línies de fons i la grada. Escassamen­t un metro. La normativa exigeix un marge mínim de dos metres. –Hi ha solucions? –N’hi ha –diu Hosta. Però fan falta diners. El problema es podria haver resolt el 2015. La promotora KKH pretenia tirar a terra l’edifici Deutsche Bank del passeig de Gràcia per fer-hi un hotel. La maniobra era un exercici a tres bandes: per compensar la modificaci­ó del Pla General Metropolit­à, KKH es comprometi­a a comprar el Taller Masriera i cedir-lo a l’Ajuntament de Barcelona. De retruc, els Lluïsos rebien 600.000 euros: havien traspassat els drets d’edificabil­itat del seu club a la peça del Deutsche Bank.

El que va acabar passant és que l’hotel no es va fer. I els Lluïsos es van quedar sense els diners per a la reforma.

–L’Ajuntament ens ha dit que està elaborant un mapa amb els pavellons que li falten a la ciutat, i que el 2025 el problema estaria resolt –diu Hosta–. Però això no ens resoldrà el problema. Sens dubte, no a curt termini.

David Escudé, comissiona­t d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, va dir a aquest diari que el problema només afecta els dos equips sènior:

–I únicament pel que fa a la competició. Tots els equips (25 en total) podran entrenar-se a la pista. –Però estan buscant solucions? –La normativa s’aplicarà. Els Lluïsos han de reformar la pista. Nosaltres intentem ajudar-los. Estem buscant el pavelló més pròxim perquè puguin jugar.

LA RESPOSTA DE L’AJUNTAMENT “La normativa s’aplicarà: han de reformar la pista; i el Consistori intenta ajudar”, diu David Escudé

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Oriol Hosta i Rafael Román la setmana passada a la pista de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia
LLIBERT TEIXIDÓ Oriol Hosta i Rafael Román la setmana passada a la pista de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain