La Vanguardia (Català)

La llei de taxis obliga Uber a tancar a Dinamarca

- BARCELONA Redacció i agències

Uber, l’empresa dedicada a connectar conductors i passatgers, va anunciar ahir el cessament dels seus serveis a Dinamarca com a conseqüènc­ia de la nova llei de taxis. El mes passat, el Govern del país escandinau i els partits de l’oposició es van postular en contra d’una llei per obrir el mercat del taxi més enllà del propi sector. A més, es va pactar la instal·lació obligatòri­a de sensors de seient, taxímetres i càmeres de vigilància a qualsevol vehicle de transport privat de passatgers. Uber va afirmar que aquests requisits suposarien una gran dificultat per als seus conductors, que utilitzen els seus vehicles privats.

“Hem de treure conseqüènc­ies d’aquesta llei que està sobre la taula, i tal com és ara, no podem continuar, tampoc els conductors ni passatgers. Per això hem decidit tancar”, va declarar Kristian Agerbo, portaveu d’Uber a Dinamarca. Malgrat el tancament, que es farà efectiu el 18 d’abril quan l’aplicació deixi d’estar disponible, Uber continuarà a Dinamarca amb el seu centre de desenvolup­ament situat a Aarhus.

A les males notícies per a Uber al país nòrdic, se suma l’anunci de la suspensió del projecte de cotxe autònom de la companyia després de la implicació d’un d’aquests vehicles en un accident “greu” a Arizona la setmana passada. A més, aquest mateix mes, el president d’Uber, Jeff Jones, renunciava al seu càrrec després de sis mesos al capdavant de la companyia per diferents disputes internes amb l’empresa. Encara que la dimissió es va presentar com un fet aïllat, aviat es va intuir el contrari quan el vicepresid­ent Brian McClendon i l’enginyer al càrrec del projecte de cotxe autònom van seguir els passos de Jones i van renunciar als seus càrrecs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain