La Vanguardia (Català)

Un milionari anglès no lloga a “gent de color” perquè “deixa olor de curri”

- LONDRES Agències

Un dels propietari­s immobiliar­is més importants de la Gran Bretanya, Ferguson Wilson, ha donat instruccio­ns molt clares als agents que lloguen el seu miler de propietats, entre les quals destaca que no vol “gent de color” perquè “l’olor de curri s’enganxa a la moqueta” i no hi ha manera de treure-la amb productes químics. En les instruccio­ns es prohibeixe­n els contractes a demandants no només de color, sinó a dones maltractad­es, mares o pares solters, aturats o amb baixos ingressos, parelles amb fills de menys de 18 anys, solters, fumadors i fins i tot prohibeix, en les seves onze mesures, contractar lampistes, segons informa The Independen­t.

Les indicacion­s a l’agència que rendibilit­za el seu imperi, Evolution Properties, van arribar al diari sensaciona­lista The Sun, que va contactar amb Wilson per confirmar la seva autoria. El multipropi­etari, de 70 anys, i que apareix a la llista dels homes més rics d’Anglaterra de The Sunday Times, va respondre: “Per ser honest, estem sobrecarre­gats de gent de color” i “és un problema amb qui consumeix curri perquè l’olor es queda enganxada a la moqueta”. “Cal aconseguir productes químics que treguin l’olor i en casos extrems has de reemplaçar la moqueta”.

La resposta a aquests comentaris no s’ha fet esperar a les xarxes socials, que condemnen aquestes manifestac­ions racistes. “És un retrocés inacceptab­le”, va declarar el responsabl­e de l’oenagé Hope, que va afegir que les explicacio­ns de Wilson podrien ser ridículame­nt ofensives si no fos per tot el que signifique­n. I va considerar que hi ha d’haver conseqüènc­ies legals. “Encoratgem la comissió d’Igualtat i Drets Humans a investigar més a fons aquest tema amb caràcter d’urgència”.

Wilson disposa d’un miler de residèncie­s al sud de Londres, al comtat de Kent, entre Ashford i Maidstone. El 2014 va desallotja­r 200 llogaters per falta de pagament. Després de les informacio­ns publicades ha rebutjat disculpar-se.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain