La Vanguardia (Català)

Patxi López aposta per rescatar l’Estatut

L’exlehendak­ari defensa que es faci una reforma a fons de la Constituci­ó

- RAÚL MONTILLA Barcelona

Mentre que ni Pedro Sánchez ni Susana Díaz encara no han visitat Catalunya en la cursa per liderar el PSOE –que, de fet, encara no ha començat oficialmen­t–, ahir Patxi López va posar en marxa la seva tercera visita, en que no només va advocar per recuperar articles suprimits de l’Estatut del 2006, sinó que va donar per fet que s’haurà d’anar més enllà. “És una proposta per anar buscant solucions”, va apuntar. “Però haurem de continuar avançant i dialogant”, va subratllar.

En aquest sentit, López va considerar clau la reforma de la Constituci­ó. “El model federal del PSOE reconeix Espanya tal com és. I hi ha singularit­ats. El que no s’ha de fer és jugar a enfrontar territoris”, va manifestar López. “Les diferèncie­s no són privilegis”, va remarcar a la seu del PSC de Barcelona abans de fer una trobada amb militants de la ciutat a la tarda. López, que va apuntar que, sense haver començat la campanya de primàries, ja ha recorregut més de 20.000 quilòmetre­s, va reconèixer que la qüestió del territori preocupa tant Catalunya com la resta d’Espanya. “És una cosa que ens afecta a tots”, va assegurar el candidat a liderar el PSOE, amb una estratègia que és, precisamen­t, visitar agrupacion­s de tot l’Estat per fer propostes i també prendre nota.

Patxi López va destacar la preocupaci­ó palpable que troba entre els afiliats per la situació actual del partit i, sobretot, pel seu futur. “La unitat ja no és una opció, és una obligació”, va assenyalar l’exlehendak­ari, que es presenta com el candidat que pot evitar el “xoc de trens” al PSOE: a través del diàleg.

L’aspirant a secretari general té previst tornar la setmana que ve a Catalunya, on mantindrà una trobada amb militants del Baix Llobregat i altres federacion­s. L’acte es farà divendres, l’endemà que Susana Díaz mantingui una reunió amb afins a la seu del PSC.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain