La Vanguardia (Català)

La Reina dona suport a la concessió d’un premi Princesa de Girona a l’atenció de l’autisme

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

La Reina va estar ahir a Sòria per assistir a l’anunci del premi Princesa de Girona Social que ha estat concedit a Mirian Reyes, presidenta de l’ONG Aprendices Visuales, dedicada a l’atenció de nens i joves amb autisme. El premi es lliurarà el proper 29 de juny a Girona dins de les jornades que cada any organitza la fundació. Després de passar per Còrdova, on es va conèixer el premi de les Arts, i Barcelona, on es va fer públic el d’Investigac­ió Científica, la ruta dels premis de la Fundació Princesa de Girona va recalar ahir a Sòria, on, a El Hueco, un espai d’emprenedor­ia social, es van convocar, a més, diversos tallers dirigits a joves emprenedor­s. Xavier Verdaguer (fundador de l’empresa Imagine, que impulsa projectes d’innovació) va coordinar un centenar de joves que es van plantejar el desafiamen­t de trobar una idea per frenar la despoblaci­ó a Sòria. El presentado­r, Àngel Llàcer, va coordinar una tertúlia en què van participar els anteriors premiats en la categoria de Ciències Socials, als quals aquest any s’ha afegit Miriam Reyes. La guardonada, nascuda a Cadis el 1986, és la promotora de l’ONG Aprendices Visuales, que posa veu als nens amb autisme “amb una forma d’aprenentat­ge diferent”. La vencedora va agrair la distinció de part dels “64 milions de persones amb autisme que hi ha al món” i va explicar com la

idea va néixer arran que un cosí seu va néixer amb aquesta patologia. Els pròxims premis Princesa de Girona es coneixeran en actes que tindran lloc les pròximes setmanes a Santander i Figueres. La directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, va destacar ahir, a Sòria, que aquests premis serveixen per donar visibilita­t als projectes dels joves amb talent i oferir models a seguir per la joventut.

La Reina, que va escollir un abric vermell de Zara conjuntat amb brusa i leggings blancs per anar a Sòria, va participar en la jornada i va atendre les nombroses persones que es van acostar a saludar-la.

 ?? CARLOS ALVAREZ / GETTY ?? La Reina ahir a Sòria participa en una selfie amb un grup de joves
CARLOS ALVAREZ / GETTY La Reina ahir a Sòria participa en una selfie amb un grup de joves

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain