La Vanguardia (Català)

Dos anys i mig de presó per haver espiat el correu electrònic de l’exdona

- TONI MUÑOZ

El jutjat penal 25 de Barcelona ha condemnat a dos anys i mig de presó A.G. per haver espiat el correu electrònic de la seva exparella, de qui s’estava divorciant. La sentència que va avançar ahir el web d’El País afirma que l’acusat “va segrestar” el compte de la seva exparella per obtenir avantatge en el procedimen­t i poder fer-li mal, ja que la relació entre ells era “dolenta i complicada”. Els fets es remunten al 2009, quan l’afectada no va poder accedir al seu compte de correu perquè li havien canviat la contraseny­a. Una vegada solucionat, es va adonar que hi havia missatges que figuraven com a llegits però que ella no havia obert mai. Per exemple, n’hi havia alguns de “contingut privat i fins i tot sexual” intercanvi­ats entre la dona i la seva parella actual.

Al compte de correu també constaven missatges amb la seva advocada en què establien l’estratègia de defensa respecte al procés de separació. La sentència assenyala que “en el judici del divorci es va veure perfectame­nt que l’acusat estava al corrent de tot i sabia detalls que només sabien ella i la seva advocada”.

La investigac­ió va determinar que l’ordinador des del qual es va accedir al compte de l’afectada estava situat al domicili on vivia l’acusat juntament amb la seva mare. I precisamen­t la progenitor­a va assegurar en el judici que “el seu fill utilitzava l’ordinador a casa perquè ella no en sap, d’aquestes coses”.

L’acusat va assegurar que “no recorda gairebé res” i que “pateix una malaltia mental” de la qual no aporta cap prova documental ni se sap de quina manera l’afecta. A més a més, a l’hora de justificar l’ús d’internet des de l’ordinador de casa seva va carregar la responsabi­litat cap a la seva neboda menor d’edat, que també vivia al domicili.

La pena de presó imposada també comporta una multa de 3.600 euros, tot i que eximeix l’acusat de pagar una indemnitza­ció a la víctima de 30.000 no consideran­t acreditat l’existència de dany.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain