La Vanguardia (Català)

Petites relíquies

El Festival Europeu de Curtmetrat­ges mostra les millors joies en la seva 19a edició

- DAVID RUIZ Barcelona

El curtmetrat­ge és una producció cinematogr­àfica en auge durant els últims anys. Ja sigui pel seu baix cost, per la seva escassa durada o per la llibertat de l’autor per tractar diversos temes, cada vegada hi ha més directors profession­als –i també novells– que opten per treballar en aquestes pel·lícules breus. El Festival Europeu de Curtmetrat­ges (FEC) homenatja els seus directors des de fa 18 anys, i des de dimecres passat i fins al dos d’abril se celebra a Reus la 19a edició del festival.

El FEC –que tindrà lloc entre la seva pròpia oficina, el teatre Bartrina, l’Orfeó Reusenc i el Centre d’Art Cal Massó– presenta en aquesta nova edició 25 curtmetrat­ges europeus de 17 països diferents, després de fer una acurada selecció d’entre més de 5.000. Tres són d’autors catalans –entre els quals el nominat als Oscars Timecode, de Juanjo Giménez (a la imatge)–, que pugnaran per aconseguir els premis en metàl·lic del festival. El més detacat és el dels 3.500 euros del guanyador.

Al marge de la competició oficial, també hi ha altres concursos, com el Panorama Cat, un espai dedicat a la producció i direcció catalana. En aquest concurs, que busca potenciar i apostar pel talent artístic local, s’hi presenten vuit curtmetrat­ges catalans que es disputaran un premi per valor de 1.500 euros.

El FEC implica moltes activitats paral·leles i una projecció constant de curtmetrat­ges, entre els quals destaquen peces d’anys anteriors, alguns dels nominats pels festivals més prestigios­os d’Europa i d’altres d’animats, per als visitants més petits.

 ??  ?? FESTIVAL FEC
REUS. FINS AL 2 D’ABRIL
FESTIVAL FEC REUS. FINS AL 2 D’ABRIL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain