La Vanguardia (Català)

“La meva carrera m’avala”

Messi envia una carta de defensa a la FIFA en què afirma que no va ofendre l’assistent

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

“La meva actitud està avalada per la meva conducta al llarg de la meva carrera, que és irreprotxa­ble. Pràcticame­nt no m’han expulsat en tot el temps que m’he desenvolup­at com a jugador profession­al, tant al meu club com a la meva selecció”. Aquest és un dels passatges d’una detallada carta que Lionel Messi va firmar i que va ser enviada a la comissió de disciplina de la FIFA dilluns passat. Una missiva de la qual s’ha filtrat el contingut de manera íntegra. Es tracta dels arguments de defensa de l’argentí, a qui l’organisme rector del futbol mundial va castigar dimarts amb quatre partits després de revisar uns vídeos en què se’l veia dient “la concha de tu madre” prop d’un dels jutges de línia del partit Argentina-Xile de dijous de la setmana passada.

“Nego en forma terminant haver ofès a l’àrbitre assistent”, assenyala el text subscrit per l’argentí. El crac del Barça sí que reconeix que va mantenir una xerrada amb el jutge de línia. “Admeto haver tingut un diàleg amb l’àrbitre assistent, el qual com que era de nacionalit­at brasilera i estar a escassos centímetre­s de mi entenia perfectame­nt el que jo deia, fins al punt que hem conversat de manera amigable”. Messi sosté aquest raonament amb un altre: el fet que en cap moment l’assistent no hagués cridat el col·legiat per advertir-lo de la conducta del davanter.

L’atacant considera que els vídeos que han estat la base de la seva sanció “estan editats”, no se’n pot comprovar “la veracitat” i no demostren que hi hagi hagut cap ofensa. De totes maneres, Messi demana perdó. “Si res del que vaig dir ha pogut incomodar l’àrbitre assistent, no va ser dirigit a la seva persona, sinó que ho vaig dir a l’aire i des d’ara demano disculpes”.

Segons Messi el jutge de línia no va dir que hagués sentit res concret de la seva boca, “només que no va entendre res”. “No se li va preguntar per la conversa posterior en què em va posar la mà al cap”, afegeix l’argentí deixant entreveure que hi va haver una trobada amistosa entre els dos.

Aquest escrit no va convèncer la comissió de disciplina de la FIFA. El que s’està preparant ara a l’Argentina és l’apel·lació, a la recerca d’una reducció del càstig (es demanarà una rebaixa a dos partits) perquè l’albicelest­e es veu al caire de l’abisme. Ara mateix és cinquena a la classifica­ció i hauria de disputar una repesca per intentar disputar el Mundial de Rússia. En la tasca de salvar el soldat Messi treballa també l’entorn més estret del jugador, que ha posat fil a l’agulla davant la debilitat de la Federació Argentina (AFA), una institució que acaba de votar el seu nou president. Es tracta de Claudio Chiqui Tapia, president del club Barracas Central i únic candidat. “La sanció a Messi no és justa i es presentarà recurs ben aviat. Farem tots els esforços necessaris per poder comptar amb el nostre jugador”, va afirmar el nou mandatari federatiu.

Fins i tot Diego Armando Maradona ha dit que parlarà amb el seu nou amic Gianni Infantino, president de la FIFA.

DIÀLEG SENSE INSULTS L’argentí reconeix que va mantenir una xerrada amb el jutge de línia però afirma que va ser “amigable”

 ?? JUAN MABROMATA / AFP ?? Lionel Messi conversant amb un dels jutges de línia al final de l’Argentina-Xile del 23 de març
JUAN MABROMATA / AFP Lionel Messi conversant amb un dels jutges de línia al final de l’Argentina-Xile del 23 de març

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain