La Vanguardia (Català)

L’Espanyol dels López

La renovació del capità manté el caràcter i l’essència de l’equip

- Sant Adrià de Besòs RAMÓN ÁLVAREZ

Jo sempre vull que guanyi el Betis, tret de quan juga contra nosaltres. Llavors que perdi”. Javi López té ben clar el que vol. Viu i sent l’Espanyol com el primer, fins al punt d’esdevenir un dels seus símbols, amb porta inclosa a Cornellà. Però els orígens pesen i el seu Betis és en un racó del cor. “El Betis em va donar molt i gràcies al que vaig fer allà vaig poder venir fins aquí. Però, quan surto al camp, el rival és el rival”, insisteix. Avui, contra l’equip que el va veure créixer, el d’Osuna viurà un partit especial. Res a veure amb quan tot el poble, començant pel rector, es presentava al Benito Villamarín els seus primers anys a l’elit per veure’l jugar amb la samarreta blanc-i-blava. Ara la seva família és tota la grada de Cornellà i el partit d’avui és el primer després d’una renovació que li permetrà retirarse com a espanyolis­ta amb 33 o 34 anys, en funció del tercer any opcional que té signat.

“Ara tinc l’obligació d’aportar el meu gra de sorra en aquesta recta final de temporada –deia durant la presentaci­ó del seu nou contracte–. La veritat és que després de llegir tots els elogis que dieu de mi no m’ho crec. No crec que n’hi hagi per a tant. Però he de dir que no m’he vist mai fora d’aquest equip i que encara que visqués deu vegades no podria tornar al club tot el que m’ha donat”.

El capità representa com ningú un Espanyol que ha sabut buscar-se la vida en els anys de plom de l’última dècada. Els seus deu anys a l’entitat i els seus més de 200 partits a Primera l’avalen. Com ho fan la seva capacitat per despuntar des del filial i per arribar a jugar en totes les línies. Fins i tot ho va fer de porter durant 15 minuts en un derbi per l’expulsió de Casilla. “Sempre havia dit que en aquest equip jugaria a la posició que em demanessin i puc dir que ho he fet”, diu amb la seva peculiar gràcia.

Ara el seu compte pendent és guanyar algun títol o arribar a alguna final amb l’Espanyol. “Almenys tinc dos anys per fer-ho”, torna a dir de broma. No serà per ganes ni per caràcter. “Sempre he acceptat totes les crítiques i quan he caigut sempre he treballat per tornar a aixecarme”. Aquest és Javi López i aquest és l’Espanyol que ell representa.

És el primer dels López que estan consolidan­t l’equip en aquest nou projecte que lidera Quique Sánchez Flores. Els altres són l’home també del planter David López, pilar d’aquest Espanyol tant com a central com com a migcampist­a, i Diego López, el porter que ha aconseguit posar fi a la sagnia de gols en contra que patia l’equip i per qui el club ja negocia amb el Milan per tal d’aconseguir els seus drets. El porter s’ha integrant perfectame­nt, diu que se sent un perico més i no dubtarà a rebaixar-se –i molt– la fitxa actual perquè l’Espanyol pugui pagar el seu traspàs. El futur de l’equip dels López sembla garantit.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Javi López amb el cartell elaborat amb motiu de la seva renovació a la sala de premsa de Cornellà
XAVIER CERVERA Javi López amb el cartell elaborat amb motiu de la seva renovació a la sala de premsa de Cornellà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain