La Vanguardia (Català)

Les claus del recurs

-

L’acord del Consell de Ministres no afecta la totalitat dels pressupost­os de la Generalita­t, sinó específica­ment aquelles disposicio­ns relacionad­es amb el referèndum, en particular la disposició addicional 40 i les partides pressupost­àries relatives al finançamen­t de processos electorals i consultes incloses en els pressupost­os del departamen­t de Governació i al capítol de despeses de tots els departamen­ts.

Disposició addicional 40.

Aquesta disposició és la peça de convicció de recurs. Aquesta disposició habilita la despesa per a l’organitzac­ió d’un referèndum que l’Advocacia de l’Estat considera que desborda les competènci­es que l’Estatut atribueix a la Generalita­t i els límits que fixa la Constituci­ó. El recurs és dels dos punts d’aquesta disposició, l’aprovada a instàncies de la CUP i la que es va aprovar amb els vots de CSQP, obertament contradict­òries l’una amb l’altra.

Partides específiqu­es.

L’acord recorre contra tres partides específiqu­es més amb un valor total de 6,2 milions. Una del Departamen­t de Governació i dues del capítol de despeses generals relatives al finançamen­t de processos electorals, consultes i processos participat­ius “en la mesura que aquestes partides s’utilitzin per donar cobertura financera al referèndum”, cosa que significa que no quedaran inhabilita­des si s’utilitzen per a altres finalitats electorals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain