La Vanguardia (Català)

Rivera i Fernández exigeixen al PP que aparti el president murcià

- València

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el president de la gestora socialista, Javier Fernández, van exigir ahir al PP que aparti Pedro Antonio Sánchez de la presidènci­a de Múrcia per evitar la moció de censura de la setmana que bé. “És irresponsa­ble mantenir-lo”, van coincidir ahir a assenyalar els dos líders a Oviedo.

Des que el PSOE va presentar la moció de censura, la pressió sobre el president regional ha augmentat tant fora com dins del seu partit. “El més lògic seria que el PP acabés posant un altre candidat”, insistia ahir Albert Rivera.

Entre Ciutadans i el PSOE hi continua havent una visió estratègic­a diferent sobre aquesta moció de censura contra Pedro Antonio Sánchez, imputat per diversos delictes de corrupció en el cas Auditori i sota sospita en el cas Púnica.

Pel partit de Rivera, aquesta moció ha de servir per convocar noves eleccions a la regió a la tardor. Pels socialiste­s, és una oportunita­t de poder instaurar un nou govern amb el suport de Podem, una fórmula ja assajada a València, on el partit de Pablo Iglesias ofereix suport parlamenta­ri al PSPV i a Compromís.

L’opció d’una moció instrument­al, la que vol Ciutadans, els socialiste­s es neguen a assumir-la si no es reforma l’estatut d’autonomia perquè la pròxima legislatur­a duri quatre anys. Rivera, per la seva banda, va subratllar que comparteix amb Javier Fernández la necessitat que siguin els seus líders i equips regionals qui continuïn la negociació “per intentar posar en marxa aquest intent de renovar Múrcia”.

A més a més, va anunciar que espera que els pròxims dies el PP mogui fitxa i acabi traient el seu candidat imputat o que, en tot cas, “s’aconseguei­xi un acord perquè aquesta moció de censura pugui prosperar”.

Aquest acord a què fa referència

Ciutadans persisteix a convocar eleccions, però el PSOE vol un govern de canvi

Podem i els socialiste­s murcians demanen un relleu al capdavant de l’Executiu regional

Rivera passaria perquè el PP apartés el president per evitar perdre l’Executiu murcià després de 22 anys de govern.

Mentre Pedro Antonio Sánchez no sigui apartat, el PSOE i Cs continuara­n mirant d’acostar posicions sobre una moció de censura que, segons va recordar Rivera, Ciutadans vol que es tradueixi en un govern tècnic dedicat a executar els pressupost­os fins a una nova cita electoral, a l’estiu o a la tardor, davant la intenció del PSOE que el nou Executiu es constituei­xi per a dos anys amb Podem i altres partits. “Nosaltres no hi coincidim perquè no hi ha un nexe comú, ni polític, ni econòmic ni fiscal amb Podem”, va apuntar Rivera.

Ahir es van reunir a Múrcia el secretari general de Podem a la regió, Óscar Urralburu, i el seu homòleg socialista, Rafael González Tovar, per abordar la moció de censura, ja fixada pel Parlament murcià per als dies 5 i 6 d’abril i a la qual la formació lila ja ha mostrat el seu suport.

Després de la reunió, el socialista González Tovar va assenyalar als mitjans de comunicaci­ó que l’eix de la negociació per a un acord no versa sobre eleccions a la tardor, sinó sobre l’existència d’un govern de canvi, motiu pel qual ha demanat a Ciutadans que “fugi de falsos debats” allunyats del principal objectiu, que és aconseguir un govern de la regeneraci­ó i del canvi.

 ??  ?? Javier Fernández i Albert Rivera reunits ahir a Oviedo
Javier Fernández i Albert Rivera reunits ahir a Oviedo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain