La Vanguardia (Català)

Xuclà i Campuzano seran els nous homes forts del PDECat a Madrid

- Barcelona

Jordi Xuclà i Carles Campuzano seran els nous homes forts del PDECat a Madrid després de la marxa forçada de Francesc Homs a causa de la seva inhabilita­ció per la sentència del Tribunal Suprem sobre el 9-N. El que a les eleccions generals del 26-J va encapçalar la candidatur­a per Girona llavors encara de CDC, Jordi Xuclà, exercirà les funcions de coordinaci­ó i acció política dels vuit diputats i quatre senadors que té el partit, i qui va ser el número dos de la llista per Barcelona, Carles Campuzano, es convertirà en el nou portaveu de la formació al Congrés, dins del grup mixt.

La reorganitz­ació la va decidir ahir la direcció executiva del PDECat, i la va comunicar al conjunt dels diputats abans de fer-la pública. La coordinado­ra general, Marta Pascal, i el coordinado­r organitzat­iu, David Bonvehí, hi treballave­n des que es va veure que a l’exconselle­r de Presidènci­a no li quedaria més remei que abandonar l’escó i al final han optat per repartir les seves funcions en un tàndem, en línia amb l’esquema de responsabi­litats compartide­s que funciona precisamen­t a la mateixa cúpula del partit i que permet sumar sensibilit­ats i aproximaci­ons ideològiqu­es diferents.

Jordi Xuclà i Carles Campuzano compartira­n d’aquesta manera la direcció de la formació a Madrid amb el repte no menor d’accentuar la veu pròpia del PDECat en un moment polític especialme­nt complicat. La dilatada experiènci­a parlamentà­ria de tots dos –Jordi Xuclà va ser senador del 2000 al 2004 i és diputat al Congrés des del 2004 i Carles Campuzano va ser diputat al Parlament del 1992 al 1995 i des del 1996 ho és al Congrés– és, en aquest sentit, un valor que han tingut en compte Marta Pascal i David Bonvehí a l’hora d’encomanar-los la tasca, en la qual continuara­n disposant de la col·laboració de Josep Lluís Cleries, que es manté com a portaveu al Senat. El nou esquema de direcció del partit a Madrid respon, en tot cas, a la voluntat de la cúpula del PDECat de deixar clar que és ella la que fixa l’estratègia a seguir i, en

La direcció aposta per un tàndem amb experiènci­a per reforçar la veu pròpia del partit al Congrés

consonànci­a, situa en aquests llocs més significat­ius persones de la seva màxima confiança, com ja ha passat recentment també al Parlament amb la designació d’Albert Batet i Lluís Guinó com a adjunts de Jordi Turull.

Els canvis es faran efectius dimecres, quan els diputats del PDECat tornin al Congrés, després d’abandonar-lo en senyal de protesta per l’execució de la inhabilita­ció de Francesc Homs, i serà també el moment en què s’incorporar­à el seu substitut, Feliu Guillaumes. La reorganitz­ació es completarà amb la designació de Ferran Bel com a portaveu econòmic i l’encàrrec sobretot a Lourdes Ciuró dels temes metropolit­ans.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ / ARXIU ?? Jordi Xuclà i Carles Campuzano al pati del Congrés
EMILIA GUTIÉRREZ / ARXIU Jordi Xuclà i Carles Campuzano al pati del Congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain