La Vanguardia (Català)

Apostar pel teletrebal­l

-

Llegeixo a l’article “Més feina amb el portàtil i el mòbil, més estrès” (Economia, 26/III/2017) que Espanya, amb el 13% dels ocupats, està a la cua d’Europa en teletrebal­l. Atès que la feina és un bé bàsic i una eina essencial per al desenvolup­ament personal, social, econòmic i cultural, considero que estar a la cua d’Europa en teletrebal­l demostra que encara tenim marge de millora en ocupació amb una de les formes oferides per les noves tecnologie­s.

Amb el teletrebal­l s’elimina la necessitat de mobilitat de molts tipus de treball ja que transferei­x virtualmen­t la feina d’una zona a l’altra, sent una deslocalit­zació positiva per a tots: per a treballado­rs discapacit­ats amb problemes de mobilitat; per conciliar vida laboral i privada; per augmentar la competitiv­itat i rendibilit­at del treball, eliminant costos i temps de desplaçame­nt; per la possibilit­at de transferir feines a persones que es troben en zones amb altes taxes d’atur...

Cal acceptar noves formes de treball per tal de crear ocupació. També caldria mentalitza­r totes les parts per tal que es gestioni correctame­nt aquesta llibertat d’horaris, sense excedir-se en hores de treball ni en pèrdues de drets laborals.

ENRIC RALLO ARNAU

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain