La Vanguardia (Català)

La patrulla Águila ja té la primera dona

Rosa Malea va ser pionera el 2007 com a pilot de caça

- Agències

La capitana d’Almeria Rosa García-Malea, de 36 anys, que el 2007 va ser la primera dona a pilotar a Espanya un avió de combat de l’Exèrcit de l’Aire, ha tornat a fer història, ara com la primera dona que s’incorpora a la patrulla Águila, el grup de vol acrobàtic de l’Exèrcit de l’Aire. A través del seu perfil a la xarxa social Twitter, la patrulla Águila va comunicar l’arribada de l’oficial: “Fem història: primera dona pilot a la patrulla Águila. Avui s’ha deixat anar amb nosaltres la capitana Rosa Malea. Benvinguda a l’equip”.

Com és habitual amb els oficials que s’afegeixen al grup d’elit d’acrobàcies aèries, els seus companys la van rebre amb el tradiciona­l bateig de cava i aigua, a l’acadèmia general de l’aire (AGA) de San Javier (Múrcia).

La capitana va acabar els estudis l’any 2007, en l’especialit­at en caça i atac, amb l’avió F-5. Abans d’anar destinada a l’acadèmia general de l’aire de San Javier, a Múrcia, García-Malea va estar a la base aèria de Saragossa, on va pilotar l’F-18.

La patrulla Águila protagonit­za les exhibicion­s aèries acrobàtiqu­es de les forces armades, a banda de participar en actes civils. Amb base a San Javier (Múrcia), està compost per un cap, set pilots titulars i pilots reserves, tot de caça i atac pertanyent­s

“Fem història”, va tuitejar el grup d’elit d’aviació, que va rebre la capitana amb el ‘bateig’ d’aigua i cava

al 794 Esquadró de l’acadèmia general de l’aire.

A diferència de la resta d’equips acrobàtics, els membres de la patrulla tenen una doble funció, d’una banda com a instructor­s de vol del curs bàsic i de l’altra com a pilots acrobàtics.

Al llarg dels seus trenta anys d’història i amb més de 25.000 hores de vol, la patrulla Águila ha participat en tota mena d’esdevenime­nts, exhibicion­s aèries, festes nacionals, esdevenime­nts esportius.

 ?? J.F.MORENO / EFE ?? La capitana d’Almeria Rosa Malea s’acaba d’unir al grup d’elit d’acrobàcies aèries
J.F.MORENO / EFE La capitana d’Almeria Rosa Malea s’acaba d’unir al grup d’elit d’acrobàcies aèries
 ?? PATRULLA ÁGUILA ?? El bateig d’aigua i cava de Rosa Malea a la patrulla Águila
PATRULLA ÁGUILA El bateig d’aigua i cava de Rosa Malea a la patrulla Águila

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain