La Vanguardia (Català)

Jove, divertit i bo

Fish & Chips Shop, bon producte al ritme d’avui

-

Des que, pel que sembla, el 1860, la família Malins va obrir la primera botiga de fish & chips a Londres ha plogut molt. La gastronomi­a anglesa i la britànica en general ha tingut sempre una injustific­ada mala premsa. És difícil trobar textos lloant les excel·lències de les pies, de l’excel·lent lamb, dels opulents llenguados i dels formatges que es consumeixe­n a les illes britànique­s.

Tot i això, malgrat la mala fama, així com s’ha imposat al món la pasta italiana, els britànics han estat capaços d’estendre el plat que comentem a bona part del món occidental.

Les patates fregides amb peix, que se suposa que van introduir a Anglaterra els jueus que hi van arribar d’Andalusia amb el seu peixet fregit, es poden trobar avui, a més de les illes britànique­s, en més de 10.500 establimen­ts a Austràlia, Nova Zelanda, el Canadà, els Estats Units, els Països Baixos, Noruega i Dinamarca.

Doncs bé, els germans Alam s’han proposat de popularitz­arlo a la nostra ciutat.

Magid Alam i el seu germà Mani, pakistanes­os de naixement però entre nosaltres des de la seva més tendra infantesa, expliquen, en el seu perfecte català, que pretenen popularitz­ar aquest senzill plat adaptant-lo al nostre gust i completant la seva oferta amb interessan­ts i divertides receptes informals.

El primer que han fet és substituir el bacallà tradiciona­l per lluç d’ham, canviar el pesat i oliós arrebossat per lleugera tempura i acompanyar-lo d’unes patates a l’estil oriental.

Val a dir, però que l’oferta es completa amb un excel·lent hummus, un perfecte tàrtar de salmó, uns seitons molt ben fregits, i fresques amanides, entre d’altres.

Les postres són lleugeres i apetitoses, com tots els plats.

I tot això acompanyat de bona cervesa i d’una curta però interessan­t carta de vins coronada per un honest chablis i un bon xampany.

 ?? CRISTINA GALLEGO ?? Tot l’equip del restaurant està format per gent molt jove, amb els germans Alam al capdavant
CRISTINA GALLEGO Tot l’equip del restaurant està format per gent molt jove, amb els germans Alam al capdavant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain