La Vanguardia (Català)

Escola per a indies

El Minimúsica porta el seu festival al Poble Espanyol, on diumenge convocarà 4.000 persones amb una proposta de música i educació

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

Demà el Dia de Minimúsica torna a la seva cita anual des de fa cinc anys amb pares, fills, aficionats i curiosos. L’edició d’aquest any té un afegit molt destacat: el seu trasllat d’ubicació, ja que es desenvolup­arà al Poble Espanyol des de les onze del matí fins a les sis de la tarda.

La convocatòr­ia de música i formació compleix aquest any la cinquena edició –el col·lectiu minimúsica ja té deu anys d’existència– i la seva màxima continua sent la màxima, segons explica Víctor Velasco, un dels fundadors de la convocatòr­ia i el concepte amb Núria Muntaner, d’un programa transversa­l de lleure lligat a l’educació tant per a adults com per a infants.

El canvi d’ubicació de la festa –en les tres primeres edicions va estar a Fabra i Coats i l’any passat al CCCB– es deu en bona mesura al seu creixement en tots els sentits: en la primera edició s’hi van acostar 600 persones, i per a demà s’esperen 4.000 assistents, i els solistes i grups participan­ts han passat en aquests anys de 12 a 17. La proposta, que des de bon començamen­t està coproduïda per l’empresa minimúsica i Primavera Sound, ara augmenta el ventall de continguts, que va més enllà de la música i engloba una filosofia de vida en família que es reflecteix en tots els vessants de l’esdevenime­nt (concerts, tallers, xerrades, serveis...) i que el distingeix d’altres de dirigides al mateix tipus de públic.

Una de les principals novetats en la programaci­ó d’aquest any són les anomenades “taules d’experiènci­a”, és a dir, una sèrie de conferènci­es on cinc famílies reflecteix­en estils de vida transforma­dors en àmbits diferents com l’escolaritz­ació, l’alimentaci­ó i l’espiritual­itat. Aquestes taules estaran conduïdes per la periodista Núria Coll. A més d’aquestes, els diferents tallers –tots amb un rerefons educatiu– continuara­n sent una de les columnes vertebrals del dia, que un dels lemes que podria tenir és “no pretenem oferir diversió per diversió”.

En el terreny més musical, l’amplitud del Poble Espanyol permetrà l’existència de quatre escenaris. A la plaça Major n’hi haurà dos: un en on actuaran successiva­ment noms reconeguts de l’escena musical que adaptaran el seu repertori, a més d’una big band escolar, com Pavvla, Brighton 64, Maïa Vidal, Pau Riba, Los Ganglios, El Petit de Cal Eril i Candela y Los Supremos. A l’altre escenari, Jamaikids, Llibert Fortuny i Magalí Sare, Esperit! i Miqui Puig com dj. També hi haurà una zona de pícnic amenitzada per un planter de dj com Siria i Delafé.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? Pau Riba serà un dels músics que actuaran en un dels dos escenaris de la plaça Major
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU Pau Riba serà un dels músics que actuaran en un dels dos escenaris de la plaça Major

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain