La Vanguardia (Català)

Guanyar sense Messi costa el doble

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

No va poder jugar a Bolívia per una sanció de la FIFA (que va actuar d’ofici) de quatre partits per haver insultat un àrbitre assistent i no podrà jugar a Granada, on complirà càstig per acumulació de cinc targetes grogues a la Lliga. Leo Messi ja es va entrenar ahir amb el Barcelona després de l’aturada de seleccions però caldrà esperar a dimecres contra el Sevilla per veure el 10.

L’anomenada messidepen­dència és una cosa recurrent cada vegada que el Barcelona ha de jugar, com demà al Nuevo Los Cármenes, sense el seu crac. Sense arribar a l’extrem de la selecció argentina, que només ha guanyat un dels 8 matxs en què no ha pogut disposar del blaugrana en aquesta fase de classifica­ció per a Rússia 2018, al Barcelona li costa el doble guanyar quan Messi no hi és. L’argentí s’ha perdut 6 dels 46 partits d’aquesta temporada. I el Barça, a qui únicament li val la victòria a Los Cármenes en la seva persecució del líder, només n’ha pogut guanyar la meitat.

Leo no hi va ser i no va poder ajudar en la derrota de Balaídos (4-3 per al Celta) ni en els empats contra el Màlaga a la Lliga (0-0) ni al camp d’Hèrcules en la primera ronda de la Copa (1-1). Tot i això, sense el concurs del 10 els de Luis Enrique sí que van golejar l’Hèrcules (7-0) i l’Sporting (0-5) i es van imposar al Borussiaa Mönchengla­dbach (1-2).

Ja sigui per cansament acumulat (Alabès), perquè sortia d’una lesió (Deportivo), per un inoportú virus (Màlaga) o per aquesta sanció, resulta que Messi no haurà estat titular amb el Barça després de cap de les quatre aturades per dates FIFA d’aquesta temporada. De fet, només és la segona vegada que Messi compleix una sanció a la Lliga espanyola. La primera va ser la temporada 2011-2012, en què va veure un total de 6 grogues, quan va haver de descansar forçosamen­t en la jornada 26 contra l’Sporting (3-1).

El Barça perd el pichichi del campionat i el seu únic jugador que aquesta temporada surt a més d’un gol per partit (41 dianes en 40 matxs). Però la baixa de Messi posa sobre la taula del despatx de Luis Enrique una altra decisió: si continuar o aparcar momentània­ment el 3-4-3 que tan bons resultats li ha donat. Sense Leo, la posició de mitjapunta queda lliure. Arda, un dels que podria ocupar-la, està lesionat, de manera que el dubte és si el tècnic li donarà el lloc a Denis o tornarà al clàssic dibuix del 4-3-3 amb Neymar, tocat per una vareta, i Luis Suárez, que en l’última visita a Granada va fer un hat-trick que va valer la Lliga, com a referèncie­s malgrat que acaben de tornar dels viatges a Sud-amèrica.

A GRANADA NO VAL L’EMPAT

Aquesta temporada els blaugrana només han pogut guanyar la meitat dels partits sense ell: tres de sis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain