La Vanguardia (Català)

Tres països europeus investigue­n Credit Suisse

- LONDRES Agències

El banc suís Credit Suisse va reconèixer ahir que les oficines a Londres, París i Amsterdam han estat “contactade­s” per les respective­s autoritats locals per investigar “afers fiscals” relacionat­s amb els seus clients. “Estem cooperant amb les autoritats”, va confirmar l’entitat helvètica, subratllan­t que manté una estratègia de “compliment total” respecte als assumptes fiscals de la seva clientela.

Credit Suisse va recordar en un comunicat que des del 2013 està aplicant l’acord de Retencions Fiscals entre Suïssa i el Regne Unit, a més d’haver implementa­t també els programes francès i holandès d’informació fiscal voluntària, que obliguen a deixar de prestar els seus serveis als clients que no complien.

Credit Suisse té previst implantar l’intercanvi automàtic d’informació per a les seves oficines a Europa, des d’aquest abril del 2017, i aplicarà el mateix a partir del 2018 als seus clients individual­s europeus als quals dona servei des de Suïssa. L’Agència Tributària britànica va anunciar ahir l’obertura d’una investigac­ió sobre un presumpte cas d’evasió fiscal relacionat amb una “entitat financera global” i alguns dels seus empleats, encara que sense oferir més detalls sobre això.

“La primera fase de la investigac­ió, que es concretarà en les properes setmanes, se centra en empleats sènior de l’entitat, juntament amb una sèrie dels seus clients”, va indicar la institució.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain