La Vanguardia (Català)

El protagonis­ta de l’últim escàndol a TV

ANTONIO ‘EL TEKILA’, UN PINTOR EXTREMENY DE 44 ANYS, VA GUANYAR LA FINAL MÉS POLÈMICA DE ‘GOT TALENT ESPAÑA’

- AMANDA AGUILAR

La final de Got talent España celebrada el 20 de març passat ha provocat moltes reaccions. Per a molts, el concurs de talents de Telecinco no va fer honor al seu nom quan va proclamar guanyador El Tekila, un ballarí de poble de 44 anys que va sorprendre tothom amb els seus peculiars moviments. La seva victòria va indignar una part del jurat i a les xarxes socials i podria ser per les males passades de Forocoches, el fòrum d’internet que té més usuaris a Espanya.

El veritable nom d’El Tekila és Antonio Garrido Muñoz i viu al poble de Los Santos de Maimona (Badajoz). Pel que sembla, la seva professió com a pintor li deixa temps lliure per practicar aquest art tan planer a l’estil Elvis Presley del que presumeix i pel qual va ser selecciona­t pel programa. Contra tot pronòstic, el que va començar com una aventura amb els dies comptats, es va convertir en una victòria en tota regla. La votació del públic va fer que Antonio s’emportés els 25.000 euros i el cotxe del premi final del concurs, que regalarà a un dels seus germans ja que ell no té carnet de conduir.

És difícil discernir què és més peculiar, si els seus balls o el sobrenom més comentat de tot el programa. Segons ha explicat a La Vanguardia, Antonio era molt fanàtic de Tequila, la banda de rock hispanoarg­entina que va revolucion­ar els 70 i 80. La seva passió pel grup junt amb el seu estil i els seus balls van fer que comencessi­n a dir-li així a l’escola. Solter i sense fills, és el més gran de tres germans i encara viu amb els seus pares, als quals està molt agraït. “La meva mare feia les tasques de casa i el meu pare es dedicava a l’agricultur­a”, explica. Antonio va heretar part d’aquell amor pel camp i un dels seus principals hobbies –a més de ballar i anar a concerts– és fer recorregut­s pels pobles d’Extremadur­a.

En aquelles rutes el van animar a concursar, segons ha revelat: “Va ser una paisana d’Extremadur­a que treballa a Telecinco qui em va trucar per participar en el programa”. Al principi ell no volia, però els seus familiars li van donar l’empenta que necessitav­a per provar sort en el programa i anar al càsting de Sevilla. A partir d’això va anar tot sobre rodes. Li van trucar per dir-li que era un dels participan­ts i en la seva primera actuació va tenir tres de les quatre aprovacion­s del jurat: Edur- ne, Jorge Javier i Eva Hache aplaudien el número mentre que Risto Mejide donava la seva negativa. Més dur va ser el publicista a la final, quan Santi Millán va revelar els finalistes i entre ells hi havia El Tekila. “Em nego a veure el que pot passar aquesta nit, així que jo me’n vaig i que sigui el que Déu vulgui”, va afirmar un Risto indignat que va abandonar el plató de Got talent per no presenciar el que temia. Per a Antonio, la seva reacció no va ser apropiada: “Va ser com si em rebutgés com a guanyador”. I afegeix: “L’audiència és l’audiència”. Acabada la final, Risto Mejide es va disculpar. “Quan va finalitzar el programa va tornar dient: “Perdona’m, sé que m’he passat una mica. Ets bona gent, no ets el meu guanyador però disculpa”, diu l’extremeny.

És possible que ningú s’esperés que aquest ballarí guanyés Got talent España, a qui Forocoches prova de donar una explicació, atribuints­e el mèrit de la seva victòria. Alex Marín, el creador del fòrum, va explicar que es van organitzar els vots perquè guanyés el participan­t amb menys probabilit­ats: El Tekila. I encara que Mediaset va assegurar que no es van trobar anomalies en les votacions, Forocoches ja té història amb aquest tipus de jugades; vegeu el cas John Cobra per representa­r Eurovisió o el de posar Curri Valenzuela com la periodista més sexi a la revista FHM.

Antonio, aliè a les xarxes socials perquè “no té ni idea d’internet”, opina que no va ser per això: “Em va votar la gent d’Extremadur­a, la gent ‘del meu rotllo’. Allà ja era una persona coneguda”. Ara, el seu objectiu és continuar amb la seva feina i ajudar la família econòmicam­ent. Got talent ha estat un repte per a ell i només té paraules d’agraïment pels que van fer possible la seva victòria. Sigui qui sigui.

 ?? CÉSAR MONTAÑO MOLINA ?? antonio garrido
CÉSAR MONTAÑO MOLINA antonio garrido

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain