La Vanguardia (Català)

Bofill serà escollit avui president del consell general de Ciutadans

- Barcelona

Després de la configurac­ió de la nova executiva de Ciutadans, a l’assemblea general que el partit d’Albert Rivera va celebrar el mes de febrer passat, avui els liberals escolliran la mesa del consell general, el seu màxim òrgan de direcció entre congressos i en el qual no s’ha donat cabuda a cap representa­nt del sector socialdemò­crata.

Aquest conclave, que se celebrarà per primera vegada fora de Barcelona, concretame­nt a Madrid, vol establir les bases per organitzar-se a escala autonòmica.

Aquesta és precisamen­t una de les assignatur­es pendents de la formació liberal després de deu anys de recorregut polític –continua sense presència, per exemple, als parlaments del País Basc i Galícia– i en la qual fa diversos mesos que Rivera està implicat, visitant totes les comunitats a fi d’anar veient les necessitat­s de cada lloc i la manera de reforçar la presència i el suport al partit.

Però a més de la normativa interna per construir la seva xarxa territoria­l, el consell general ha d’elegir la mesa, formada pel president, dos vicepresid­ents i dos secretaris més.

Si no hi ha cap canvi de guió a última hora, el català Manuel García Bofill sortirà reelegit com a president del consell perquè és el membre que més vots va obtenir en l’elecció dels integrants durant la IV assemblea federal, que va tenir lloc els dies 4 i 5 de febrer. Bofill, a més, és vist com un home amb una llarga experiènci­a, ja que ha estat a la sala de maquines del partit que lidera Rivera des dels seus inicis fa una dècada a Barcelona.

Els 125 consellers d’aquest òrgan de govern que sortiran elegits formaven tots part de la candidatur­a de Rivera, amb la qual cosa l’executiva va aconseguir assegurar-se, en el seu gir al liberalism­e, el control sobre aquest òrgan, i impedir la mínima presència de la important ànima socialdemò­crata de Cs. A part d’aquests 125 membres electes, componen el consell 19 membres de l’executiva més els 17 portaveus dels comitès autonòmics, que encara estan per designar, un nombre que és més del doble de la composició de l’anterior (70 consellers).

De tota manera, fins que aquests càrrecs siguin elegits, el consell tindrà un total de 144 persones.

Un altre dels punts de l’ordre del dia d’aquest primer consell és l’elecció dels integrants de la comissió de transparèn­cia i control econòmic i de la d’estatuts, que en tenen cinc cadascuna. Per al pròxim consell general, que se celebraria al juliol, ja que de manera ordinària es reunirà cada quatre mesos, Ciutadans té previst aprovar els comptes del partit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain