La Vanguardia (Català)

Batalla a les xarxes socials

-

A DAVID HASSELHOFF LI AGRADA

La pàgina Tumblr.allmalepan­el.com està plena de fotos de debats només amb homes. L’actor David Hasselhoff els dona la seva aprovació amb un Congrats, you have an all male panel! (Felicitats, teniu un panel només d’homes!).

WOMEN ALSO KNOW STUFF

“Les dones també saben moltes coses”, es diu aquesta iniciativa llançada per especialis­tes de Ciències Polítiques d’universita­ts dels EUA. Molt actives a les xarxes socials per denunciar els manels (taules de debat compostes només per homes), la seva base de dades ofereix els noms de més de 1.200 expertes.

UNA APP ‘ANTIMANELS’

El col·lectiu Gender Avenger, actiu des de fa anys en la denúncia de la desigualta­t de sexes als Estats Units en tots els terrenys, ha creat la seva pròpia aplicació mòbil (GA Tally) per informar i denunciar la falta de dones en les grans conferènci­es i actes públics. També tenen un Mur de la Fama i un Mur de la Vergonya que avaluen el full de serveis dels diferents organismes.

ACADEMIC MANEL WATCH

Col·lectiu d’acadèmics contra l’omnipresèn­cia masculina a les taules rodones i fòrums de debat a Irlanda. Vigilen la presència d’experts i expertes no només en panels de debat i conferènci­es sinó també als mitjans.

#PLANETAVAR­ÓN

És l’etiqueta llançada per Las Top 100 Líderes en España, que cada any elegeix cent dones que destaquen en les seves respective­s discipline­s, per denunciar les taules de debat compostes només per homes i la falta de dones al món empresaria­l, mediàtic o acadèmic.

ON SÓN LES DONES?

Col·lectiu present a Facebook i Twitter que es dedica des del seu blog a “documentar la presència o, més aviat, l’absència de dones als mitjans de comunicaci­ó catalans”. És impossible que el 80% dels opinants procedeixi­n del 49% de la població, denuncien a l’organitzac­ió.

ELS HOMES DIUEN NO

Owen Barder, director d’un centre d’estudis, convida a tothom –en especial, els homes– a continuar el seu exemple i comprometr­e’s públicamen­t a no assistir més a debats en què només intervingu­in homes. A Suècia i Noruega s’ha llançat la campanya #TackaNej / #TakkNei (no, gràcies) per animar els homes a denunciar i boicotejar aquest tipus de panels. La llista de signataris és llarga.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain