La Vanguardia (Català)

Cronologia

-

2013 2 de setembre S’inicia la injecció de gas al magatzem submarí. Comencen els sismes davant la costa del delta de l’Ebre i Castelló.

2013 26 de setembre

El Ministeri d’Indústria ordena la paralitzac­ió de l’activitat després de l’allau de terratrèmo­ls. Es deixa d’injectar gas al subsol sine die.

2014 12 de maig

L’Institut Geogràfic Nacional confirma que una falla no cartografi­ada prèviament és l’origen de l’allau de terratrèmo­ls i que la injecció del gas n’és la causa més probable.

2014 3 d’octubre

El Consell de Ministres aprova per reial decret la hibernació i la paralitzac­ió del Castor, sense concretar calendari del desmantell­ament i deixant la porta oberta a la reobertura.

2014 14 de novembre

El Govern espanyol paga la indemnitza­ció de 1.350,7 milions d’euros a la concession­ària del Castor (ACS). 2014 31 de desembre Els consumidor­s de gas comencen a pagar a través de la seva factura la indemnitza­ció del Castor i les despeses derivades de mantenir el magatzem en fase d’hibernació.

2015 21 de setembre

El Govern espanyol comunica que l’informe encarregat al MIT (Institut Tecnològic de Massachuse­tts) per determinar si el Castor pot operar com a reservori de gas de manera segura s’allargarà un any, fins a finals del 2016. 2015 22 de setembre Enagás inicia la fase final del procés per deixar en hibernació el magatzem de gas.

2016 21 de març

Enagás conclou la posada en hibernació del Castor. Els pous en què es va injectar el gas queden protegits amb un doble segellamen­t. El magatzem i la plataforma marina queden en situació de paralitzac­ió segura, segons el Govern central. El Ministeri d’Indústria evita parlar de clausurar i desmantell­ar el reservori.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain