La Vanguardia (Català)

La Costa Daurada substituei­x el Saloufest amb 17.000 esportiste­s

- Salou

Els últims anys, en aquesta època –abans i després de Setmana Santa–, Salou es preparava per rebre uns 8.000 universita­ris britànics àvids de festa i alcohol. Després d’anys de polèmica per la imatge de turisme de borratxera que oferia el municipi al començamen­t de la temporada turística, quan es va acabar l’última edició es va posar punt final al Saloufest. A canvi, Salou i la veïna Cambrils rebran fins a finals de Setmana Santa més de 17.000 esportiste­s –la majoria nens i joves de fins a 19 anys, més els seus acompanyan­ts– que participar­an en la mitja dotzena de tornejos de futbol i bàsquet que es fan aquests dies.

Pràcticame­nt la meitat d’aquests esportiste­s participar­an en la Mare Nostrum Cup, el torneig internacio­nal degà de la Costa Daurada. Aquest any arriba a la XVII edició, i continua creixent, de manera que ja supera en nombre de participan­ts el Saloufest.

A partir de dissabte vinent començaran a arribar els primers equips de futbol i bàsquet –són 220 en total–, malgrat que la competició no comença fins al dijous 13. Són dels Estats Units, Kuwait, el Japó, Austràlia, Algèria, Suècia, Suïssa i la Gran Bretanya, a més de Catalunya i la resta d’Espanya.

“Els que venen de més lluny aprofiten per passar uns quants dies de vacances abans dels partits; visiten la zona, van a Barcelona i a Port Aventura”, explica Josep Masip, director del torneig, que els últims sis anys ha passat de 85 equips als 220 actuals.

Els jugadors tenen entre 5 i 19 anys i venen amb la família i el club. “Aquest és el tipus de públic amb qui volem créixer; un públic que visita el territori i genera activitat; el turisme relacionat amb l’esport és el que més ens pot ajud arades estacion ali tz a r la temporada ”, assegura el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, satisfet per l’esforç que ha fet el sector privat a favor del turisme esportiu i familiar i, sobretot, per haver deixat enrere el Saloufest. “El sol fet de no ferlo ja ens beneficia, perquè feia molt mal a la imatge del municipi”, assegura el regidor.

Només la Mare Nostrum Cup ja mou més de 7.000 persones. “Cap dels equips que ha participat en edicions anteriors no ha deixat de venir; oferim unes instal·lacions i un allotjamen­t de qualitat, i això els clubs ho valoren”, afegeix Masip. Els participan­ts de la

La Mare Nostrum Cup reunirà 220 equips de tot el món, des dels Estats Units fins al Japó i Kuwait

Mare Nostrum Cup omplen el resort Cambrils Park i treballen amb cinc hotels més de Salou, mentre que els més de 5.000 participan­ts del mundialet de futbol base amb seu a Cambrils s’allotgen en un hotel d’aquest municipi i sis establimen­ts més de Salou.

A aquests 12.000 esportiste­s cal sumar 1.300 participan­ts més del Torneig TGN-Cambrils de Bàsquet, del 7 al 12 d’abril. Els equips venen de tot Espanya i de França, i entre la fase inicial i les finals hi ha un dia de descans en què els participan­ts visitaran Port Aventura.

El Torneig Internacio­nal de Futbol Costa Daurada (amb 1.000 jugadors) i el Campionat Espanyol Benjamí de Futbol Sala (1.000 esportiste­s més) també es faran a partir de dissabte vinent en instal·lacions de Salou i Cambrils. En aquest municipi, a més a més, se citaran els 2.700 participan­ts de la sisena edició del World DanceSport, un certamen internacio­nal de balls de saló que contribuei­x a l’inici de temporada turística més esportiva de la Costa Daurada.

 ?? MARE NOSTRUM CUP ?? El nombre d’esportiste­s de la Mare Nostrum Cup augmenta
MARE NOSTRUM CUP El nombre d’esportiste­s de la Mare Nostrum Cup augmenta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain