La Vanguardia (Català)

Passió motera a Montjuïc

El saló Motoh! es converteix aquest cap de setmana en el millor aparador del vehicle de dues rodes en una ciutat entregada a la moto

- Barcelona

Trenta metres quadrats ocupant tot el pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc i l’avinguda Reina Maria Cristina a vessar de moters, gaudint de diferents exhibicion­s i activitats. Potser algun turista ha pensat que es tractava del Gran Premi de Catalunya del Campionat del Món de motociclis­me que es disputa a Montmeló, però en realitat es tracta del saló Motoh! que aquest any, coincidint amb la segona edició, ha arribat a 110 expositors.

Un total de 60 nous models de les principals firmes s’han anat presentant en una fira que avui tancarà les seves portes en una de les ciutats amb més motos d’Europa.

El saló ha crescut fins a tenir representa­des gairebé la totalitat de les marques del sector. “A més, hem recuperat moltes marques de complement­s”, afirma el codirector, Jordi Freixas. Efectivame­nt, passejant pel saló es poden observar una gran varietat de models de motos, també tota mena d’artefactes i les indumentàr­ies habituals dels moters: cascos, granotes, adhesius...

“La gent ve a comprar i a conèixer les novetats, però aquesta fira també té un component festiu”, remarca José María Riaño, secretari general d’Anesdor, l’associació d’empreses que agrupa el 96% de marques espanyoles. I és que s’han organitzat un programa d’activitats com exhibicion­s de trial i stunt a càrrec de pilots profession­als, una zona per a la prova de vehicles per a adults i nens i diferents tallers i pràctiques sobre seguretat viària en col·laboració amb el

El certamen, que té lloc a Montjuïc i s’acaba avui, presenta 60 novetats de les principals marques

Servei Català de Trànsit. També hi ha una exposició que repassa la història de les dues rodes a Catalunya en la qual es poden veure models de marques tan mítiques com Bultaco o Rieju i ahir es va realitzar un ral·li urbà de motos clàssiques.

“M’he quedat impression­at amb les proves de frenada, és espectacul­ar com canvies de velocitat en pocs segons”, assegura un dels visitants, Jesús Marcos.

Molts moters de poca edat també han visitat el saló, com Ricard Álvarez. “M’encanta que moltes marques presentin motos de 125 centímetre­s cúbics o menys”, opina el jove, de 16 anys, encara no apte per conduir vehicles de més cilindrada. De fet, segons explica Riaño, un 60% de les motos que es venen actualment són urbanes i, dins d’aquest segment, un 60% tenen motor de 125cc o menys.

“La moto assegura menys temps de desplaçame­nt a la ciutat i també t’estalvies el temps d’aparcar”, argumenta el portaveu d’Anesdor.

Sandra Vives és una motera en un món que continua sent, majoritàri­ament, d’homes. Té 38 anys i als 12 ja “robava la moto” al seu germà.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? El paradís dels motoristes és des de dijous i fins avui al recinte Fira de Montjuïc
ANA JIMÉNEZ El paradís dels motoristes és des de dijous i fins avui al recinte Fira de Montjuïc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain