La Vanguardia (Català)

Presó per a una banda d’albanesos que va robar en 35 habitatges de Catalunya

- Barcelona

No és freqüent que un jutge decreti presó a un detingut per haver entrat a robar per la força en un habitatge. Són investigac­ions complexes, i és molt difícil que els magistrats autoritzin la policia a intervenir comunicaci­ons per reunir prou proves contra uns sospitosos als quals és difícil atribuir els assalts. Els profession­als de robatoris en pisos amb prou feines deixen empremtes i identifica­r-los amb càmeres és gairebé impossible, perquè van molt tapats i fan desaparèix­er el material robat en poques hores. Per això és tan important l’operació sobre la qual van informar ahir els Mossos d’Esquadra sobre la detenció i l’ingrés a presó d’una banda integrada per tres albanesos que havien fixat la seva residència a Salou, però que recorrien tot Catalunya robant en pisos. Aprofitave­n les franges horàries en què els habitatges eren buits. Darreramen­t s’havien centrat en Tàrrega, Cervera, Guissona, Ponts i la Seu d’Urgell.

Els Mossos de les unitats territoria­ls de Ponent i Pirineu Occidental els han atribuït 35 robatoris amb força i els acusen de pertànyer a una organitzac­ió criminal dissenyada per robar en habitatges.

Els tres van ser detinguts in fraganti durant un robatori a Castelldef­els, fet que va permetre que els investigad­ors poguessin accedir al seu domicili de Salou i trobessin molt de material robat en altres habitatges i algunes de les peces de roba i calçat utilitzade­s que es veien a les imatges de les càmeres de seguretat.

Els robatoris amb força en habitatges s’han convertit en un dels principals problemes de seguretat a Catalunya. Fa un any que els Mossos dissenyen operatius de prevenció, en els quals fins i tot s’utilitza l’helicòpter, per provar de dissuadir aquestes bandes itinerants de gran mobilitat. Fa temps que el comissari en cap, Josep Lluís Trapero, va obrir el debat sobre la necessitat d’equiparar aquest delicte a les greus conseqüènc­ies que genera en les víctimes que el pateixen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain