La Vanguardia (Català)

Telecinco amplia el seu avantatge en el lideratge d’Espanya i Catalunya

TV3 torna a quedar en tercera posició, a 1,1 punts de la cadena de Mediaset

- FRANCESC PUIG

Telecinco lidera i augmenta l’avantatge sobre els seus perseguido­rs en el rànquing d’audiències del mes de març. A Espanya, després de l’ajustat duel de febrer en què es va imposar per una sola dècima a Antena 3, Telecinco ha tingut en aquesta ocasió al seu rival gairebé un punt d’avantatge (14,1% contra 13,2%), segons informa Barlovento Comunicaci­ón sobre dades de Kantar Media. A Catalunya, la cadena de Mediaset aconseguei­x tenir vuit dècimes d’avantatge a Antena 3 (11,5% contra 10,7%) i més d’un punt a TV3, que torna a quedar en tercera posició amb una quota del 10,4%. Per primera vegada a Espanya, s’ha mesurat l’audiència dels “convidats”, aquells espectador­s no residents a la llar del visionamen­t. El consum totalitzat d’aquest mes ha estat de 251 minuts per persona i dia, desglossat en 234 minuts de lineal, 4 de diferit i 13 de convidats, que representa el 5% del consum total.

L’èxit de programes com Got talent, Mi casa es la tuya o Gran hermano VIP ha permès que Telecinco pugés sis dècimes respecte al febrer i es col·loqués com a líder de manera més folgada després de tres mesos de resultats més ajustats. A Antena 3, que ha baixat dues dècimes respecte al febrer, li queda el consol d’haver transmès l’espai de més audiència: el partit Nàpols-Reial Madrid de la Champions League, que va arrasar amb un 36,4% de quota de pantalla i 6.750.000 espectador­s.

La 1 ha tornat a situar-se com a tercera opció dels espanyols amb un 10,3%. A continuaci­ó, es col·loquen les temàtiques de pagament (7,8%) i les autonòmiqu­es (7,5%). En la particular lluita entre La Sexta i Cuatro, ha vençut en aquesta ocasió la primera per dues dècimes (6,4% contra 6,2%).

A Catalunya, Telecinco puja dues dècimes (11,5%) respecte al febrer i Antena 3 en baixa dues (10,7%), el mateix que li passa a TV3 (10,4%). Darrere de TV3 se situen La 1 (7%), les temàtiques de pagament (8,2%), La Sexta (6,1%), Cuatro (5,9%) i 8tv (3,5%).

 ??  ?? Un altre cop un partit de futbol, Nàpols-Reial Madrid, el més vist del mes
Un altre cop un partit de futbol, Nàpols-Reial Madrid, el més vist del mes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain