La Vanguardia (Català)

El metge de les “estrelles”, a Barcelona

Les mans del Dr. Christian Chams són unes de les més reconegude­s del món de la Medicina Estètica. Col.legiat a la Universita­t Pierre et Marie Curie de París, és un dels pioners de la tècnica de rejovenime­nt facial amb vitamines i productes biorevital­itzan

- Tel: 646 69 79 78 www.doctorcham­s.com

“La meva preocupaci­ó més gran afirma el Dr. Christian Chams- és rejovenir un rostre sense provocar-ne cap canvi a la seva expressió natural. Una cara pública no pot permetre’s una transforma­ció artificial”. Aquest missatge és el que ha calat fons entre les celebritie­s de mig món, que acudeixen al Dr. Chams cercant precisamen­t això, semblar més joves però alhora continuar reconeixen­t-se al mirall.

Com aconseguei­x el Dr. Chams aquests resultats? Assegura que utilitzant productes naturals, com vitamines, antioxidan­ts i biorevital­itzants cel.lulars, que permeten la pell recuperar elements perduts, com el col.lagen, l’àcid hialurònic i l’elastina, en lloc de substituir-los amb elements artificial­s d’origen animal o de síntesi de laboratori.

Es tracta d’una tècnica que –segons explica- funciona en qualsevol persona. “Depenent de l’edat, els factors de risc de la pell i l’estat genètic de cadascú, es pot aconseguir un rejovenime­nt de 15 a 20 anys sense cap canvi a l’expressió natural de la cara”.

La recepte de l’eterna joventut

Fruit de la recerca del Dr. Chams ha sorgit la fórmula que fa que les seves afamades pacients llueixin 15 anys més joves. No es tracta de màgia -diu“és l’experiènci­a la que t’ajuda a aprendre quins productes has d’utilitzar depenent de la pell de cada pacient. El mite de l’eterna joventut és un recurs de les Arts que em sembla una mica exagerat. Balzac, a una de les seves obres, va escriure: Una dona de trenta anys, i retratà una jove amb cinc fills, segurament amb sobrepès i flaccidita­t. A l’actualitat, una dona d’aquesta edat és molt jove. La Medicina Estètica pot retardar-ne l’envellimen­t i, en cert sentit, s’apropa cada vegada més al mite de l’eterna joventut. Les noves generacion­s comencen cada vegada més joves amb els tractament­s, així que arribaran als 70 gairebé sense arrugues”.

Rejovenir, no canviar

Existeixen molts especialis­tes en Medicina Estètica que realitzen infiltraci­ons, per la qual cosa no deixa de cridar l’atenció el fet que tots els pacients del Dr. Chams el considerin tant especial. La raó –explica- és que “la gent ve a veure’m amb molta tranquil.litat perquè en sap que no canviaré la seva cara. Els meus pacients volen rejovenir, però no canviar”. Per això el boca a boca és en bona mida el responsabl­e del seu èxit: “Quan tracto una reina sé que els propers mesos en tractaré dues o tres més. La majoria de persones que em vénen a veure ho fa per d’altres pacients. El boca a boca és la millor publicitat que tinc, tant entre gent famosa como persones anònimes. Perquè s’ha de dir que la Medicina Estètica va ser elitista fa anys, però ja no és així. El meu nom s’associa a estrelles famoses, però la majoria del les meves pacients són gent normal, del carrer. M’agrada molt tractar tothom i sí és cert que tracto moltes reines, per no dir totes. Quan la gent veu els efectes en elles, tenen moltes més ganes de provar un tractament”.

La seva recepta –afirma el Dr. Chams-va molt més enllà de fórmules. “Si hi ha quelcom que m’ha apujat a l’èxit ha sigut el meu esforç continu: dormo cinc hores i a les set del matí ja sóc a l’aeroport disposat a atendre els meus pacients en un nou destí. A aquest ritme em recorro tot Europa, de dilluns a diumenge”. El Dr. Chams visita regularmen­t a Anglaterra, Itàlia, Espanya, Portugal i França. A més, tres o quatre vegades l’any acudeix a Moscou i Països Àrabs.

“La Crème” i AgeRepair

Dirigida a homes i dones de qualsevol edat, el Dr. Chams ha creat la seva pròpia crema, “La Crème”, i un complement alimentari: AgeRepair, el primer comprimit del món que conté col.lagen, elastina i àcid hialurònic, indicat per a tractar la flaccidita­t de la pell de la cara i el cos i rejovenir des de l’interior, compensant la pèrdua normal d’aquests elements. “He intentat reproduir en aquests comprimits els percentatg­es de col.lagen, elastina i àcid hialurònic, copiant la composició d ela pell”.

“Amb la seva tècnica de biorevital­ització facial, el Dr. Chams intenta recuperar i regenerar els elements perduts de la pell, en comptes de substituir-los per elements artificial­s sintetitza­ts al laboratori” “Els productes de farciment permanent deuen ser totalment prohibits a curt termini”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain