La Vanguardia (Català)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

LLUÍS CLARET I LES SUITES DE BACH. L’Orquestra Camera Musicae avui proposa un recital dins de la seva programaci­ó simfònica al Palau de la Música. Fet excepciona­l que té lloc en ocasió de la residència artística que ha iniciat aquest any Lluís Claret amb la formació tarragonin­a. El violoncel·lista andorrà, que ja va col·laborar amb l’orquestra en el concert de Schumann, ofereix ara quatre de les suites de Bach: començant per la intimista núm. 2 i augmentant el crescendo amb la 4, 1 i 3.

2/IV PALAU DE LA MÚSICA 18 H

SIMON HALSEY I EL RÈQUIEM DE DURUFLÉ. I Lluís Claret no s’allunyarà gaire del Palau, ja que dimarts tocarà peces de Casals al concert amb què l’Orfeó celebra els 125 anys de la seva primera actuació. Simon Halsey dirigirà el cor amb el Rèquiem de Duruflé i també entre d’altres a l’Ave Verum de Mozart, la peça amb què el conjunt vocal va fer la seva primera aparició en públic. A l’orgue, Alexander Mason.

5/IV PALAU DE LA MÚSICA 20.30 H

CONCURS MARIA CANALS. Tindrà lloc la prova final de la 63a edició del concurs de piano Maria Canals, una oportunita­t per sentir alguns dels talents que emergeixen.

6/IV PALAU DE LA MÚSICA. 20 H

SAVALL, A LA SALA 2. Dins de la seva temporada El so original, el mestre Jordi Savall viatja amb Hespèrion XXI a les corts de l’antiga Venècia, l’Anglaterra elisabetia­na, l’Alemanya protestant, la França de Luís XIII o l’Espanya del Segle d’Or. El seu projecte Harmonia de les nacions serà un florilegi de danses, sarabandes o pavanes d’autors com ara Diego Ortiz, Lluís de Milà, Antonio de Cabezón, Samuel Scheidt, John Dowland i Orlando Gibbson. Inclús les músiques barroques innovadore­s de Purcell o Cabanilles.

8/IV SALA ORIOL MARTORELL DE L’AUDITORI. 19.30 H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain