La Vanguardia (Català)

Ritual simfònic

L’Orquestra Simfònica del Vallès comença avui la gira de concerts de Setmana Santa

- Barcelona

Com ja és tradició, l’Orquestra Simfònica del Vallès organitza un any més la gira de concerts de Setmana Santa, un recorregut per diferents llocs de Catalunya en què participen els cors de cada població. A l’edició d’aquest any, que comença avui a les 19 hores a l’Auditori Enric Granados (Lleida), s’interpreta­rà la Missa de Glòria, de Puccini, sota la direcció de Xavier Puig.

L’Orquestra Simfònica del Vallès va posar en marxa el 2012 –i aprofitant el seu 25è aniversari– el nou projecte de concerts de Setmana Santa. Amb aquests actes el que pretén l’organitzac­ió és animar els diferents cors de Catalunya a formar part del projecte, amb l’objectiu de mostrar un valor musical, social i cultural.

La Missa de Glòria, la peça escollida de cara a aquesta nova edició, representa els inicis del compositor italià Giacomo Puccini. En aquesta obra es mostra a la perfecció l’estil dramàtic i la riquesa orquestral de l’autor, i a més a més s’adopta una instrument­ació i una expressivi­tat original i rica. La peça s’interpreta­rà per part del cor de cada localitat, l’Orquestra del Vallès, Xavier Puig com a director, Vicenç Esteve i Carlos Cremades com a tenors i Manel Esteve com a baríton.

Aquesta nova gira, que s’allargarà fins al 10 d’abril a la catedral de Tarragona, passarà pel Centre Cultural de Terrassa el 7 d’abril i pel Palau de la Música Catalana el 8 d’abril. Aquest últim espai tindrà una connotació especial, ja que al Palau s’agruparan els cors de cada localitat per oferir un concert amb més de 190 músics sobre l’escenari.

 ??  ?? CATALUNYA. DEL 2 AL 10 D’ABRIL
GIRA DE SEMANA SANTA
CATALUNYA. DEL 2 AL 10 D’ABRIL GIRA DE SEMANA SANTA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain