La Vanguardia (Català)

Cures intensives a Piqué

“Jo soc més radical que en Gerard”, assegura Luis Enrique abans d’anar a Granada sense el defensa i sense Messi

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Al Barcelona acostuma a passar que els absents són més transcende­nts que els presents. Sobretot si el partit, després de l’aturada i fora de casa, és clau per a la lluita per la Lliga –el Barça pot sortir a jugar a l’estadi Nuevo Los Cármenes a 5 punts del Madrid– i els que hi falten són futboliste­s del pes de Leo Messi i Gerard Piqué. El crac argentí ja sabia des de fa dues setmanes que no podria jugar quan va veure la cinquena groga, fet que comporta un partit de sanció per haver completat un cicle. Però tot i sabent que no pot comptar amb el seu millor jugador i que gairebé no té marge d’error, a Luis Enrique no li va tremolar el pols a l’hora de donar també descans a Piqué. Són cures intensives per al central, que és dels que sap cuidar-se tot sol però que torna a ser al centre de l’huracà per la seva eterna dialèctica amb el Madrid.

El defensa internacio­nal, que acumula 32 partits amb el Barça aquest curs, va jugar els 180 minuts amb l’Espanya de Lopetegui durant l’aturada. Ara que ha tornat, el tècnic del Barcelona li ha donat el cap de setmana lliure. Ahir ja no es va entrenar i va quedar fora de la convocatòr­ia d’aquesta nit. “És un jugador vital per a nosaltres i hem volgut donar-li un descans, perquè sabem el que s’acosta. Tenim un calendari dens i vull tenir els jugadors en les millors condicions”, es va justificar Luis Enrique, que així, de passada, s’assegura tenir el central, que estava advertit, per a la visita de dimecres del Sevilla. No hauria estat millor que es netegés contra el València?, li van preguntar. “Ja no es poden forçar les targetes. No podíem provocar-la”, va dir Luis Enrique sense voler polemitzar.

Això sí, l’entrenador no va dubtar a posicionar-se al costat de Piqué per les seves crítiques als valors del Reial Madrid i va afirmar que si no fos el defensa el que atiés la rivalitat, la premsa hauria de buscar-se algú altre. “Us ho passeu la mar de bé amb ell i us dona molt de joc! Si Gerard Piqué no existís caldria clonar-lo. Ell sempre és respectuós amb el que pensen els altres i li agrada que respectin la seva opinió”, va afirmar. Però quan li van preguntar a ell, que coneix les dues cases, va optar per mossegarse la llengua: “Prefereixo no pronunciar-me perquè jo soc més radical que en Gerard”, va proclamar en una frase que farà les delícies en tots dos extrems.

Piqué, però, no va ser l’únic destinatar­i del suport de Luis Enrique, que també li va cantar les gràcies a Messi, necessitat d’afecte després

“Si Piqué no existís, hauríem de clonar-lo: amb ell us ho passeu d’allò més bé, i us dona molt de joc”

de la sanció de quatre partits amb l’Argentina de la FIFA per insultar un assistent. “L’he vist molt bé. Tenia la possibilit­at de no entrenar i ha preferit venir. És un jugador súper respectuós amb els àrbitres, gens polèmic dins i fora del terreny de joc. El seu comportame­nt em sembla irreprotxa­ble. Constantme­nt rep faltes i té una actitud única” Luis Enrique va recordar el seu currículum justament ara que una altra sanció li impedeix jugar amb el Barça, on mai no ha estat expulsat. “Ens agradaria disposar d’en Leo en tots els partits. Un breu descans li anirà bé”, va receptar.

Sense Messi, Piqué ni Arda –lesionat–, Luis Enrique continua pensant que el 3-4-3 es pot mantenir davant la defensa de cinc que prepararà Lucas Alcaraz. “Arriba el moment de les notes i, com a l’escola, la gent s’aplica més. Jo soc optimista, crec que veurem una bona versió de l’equip perquè s’acosta el moment dels títols”, va vaticinar l’entrenador.

“És superrespe­ctuós amb àrbitres i rivals; rep moltes faltes i té una actitud única i irreprotxa­ble”

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Neymar i Suárez han quedat com les grans referèncie­s atacants del Barcelona d’aquesta nit a Granada
XAVIER GÓMEZ Neymar i Suárez han quedat com les grans referèncie­s atacants del Barcelona d’aquesta nit a Granada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain