La Vanguardia (Català)

El Barça B fa la golejada més gran de la seva història (12-0) a l’Eldenc

- A. LÓPEZ

Ara que el Miniestadi està en tràmits d’enderrocam­ent i trasllat, s’ha posat a regalar esdevenime­nts històrics. Dimecres va viure la primera classifica­ció del Barcelona per a les semifinals de la Champions femenina i ahir va acollir la golejada més gran de la història del filial blaugrana. 12-0 es va imposar l’equip de Gerard López a un Eldenc patètic –que té impossible eludir el descens–, tot i que va aixecar el peu de l’accelerado­r en el segon acte, ja que s’havia retirat al descans amb un avantatge de 8-0. Mai des de la seva fundació com a Barcelona Atlètic el 1970 havia totalitzat més de 8 gols en un partit i ahir va igualar la victòria més important que s’ha registrat en la Segona Divisió B. Justament avui fa 24 anys del 12-0 que l’Extremadur­a va infligir al Portuense. Els futboliste­s de l’equip andalús no es devien trobar gaire més bé que els de l’Eldenc ahir: el consol de Gumbau i Martínez a un Maiki Fernández amarat en llàgrimes al final resumeix el partit.

El producte de la col·lisió entre dos pols oposats al Mini no podia ser normal. El Barça B compliment­a una de les millors temporades, líder amb 20 victòries quan falten 6 jornades quan en cap temporada precedent en aquesta categoria no ha superat els 22 triomfs. És molt, molt a prop de l’ascens directe, amb una dinàmica extraordin­àriament positiva: 20 gols a favor i cap en contra en els últims tres enfrontame­nts. L’Eldenc, en canvi, és un desastre monumental. Només ha acaparat 2 dels últims 33 punts disputats i ha rebut 80 gols, 53 més que el penúltim classifica­t. És el càstig a una gestió demencial del club degà d’Alacant. 50 jugadors de 12 nacionalit­ats ha fet servir en el campionat, a més de

El filial, que no havia totalitzat mai més de 8 gols en un partit, voreja l’ascens quan falten 6 jornades

set entrenador­s.

“No serveix de res un resultat així si després no afrontes cada partit al 100%”, va prevenir Gerard López, que va posar el fre a mig camí: “El meu discurs en el descans ha estat ‘millorarem coses que ens puguin servir de cara als pròxims partits’”. El jove migcampist­a Ferran Sarsanedas va veure “un rival destrossat, amb jugadors plorant”. “Sap una mica de greu”, va explicar amb sinceritat. Curiosamen­t, el Barcelona B va patir força la primera volta per imposar-se (0-1 amb gol al minut 85) al municipal Nou Pepico Amat d’Elda.

Ahir a la primera part Dani Romera i Alfaro ja havien firmat els seus triplets. Van completar la golejada Carbonell, Gumbau, Marc, Perea, Kaptoum i Abeledo. Amb vuit golejadors diferents, el principal marcador del Mini es va quedar sense dígits per comptabili­tzar una pallissa única que només va ser presenciad­a per 1.005 espectador­s. Dimecres l’equip femení havia reunit més de 7.000 aficionats al Miniestadi.

Farcit de nacionalit­ats, l’Eldenc ha tingut set tècnics i més de 50 fitxes aquesta temporada