La Vanguardia (Català)

Al Barça li costa competir

L’equip blaugrana no va trobar respostes per frenar la intensitat canària

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

L’Herbalife Gran Canària va demostrar perquè és l’equip més en forma de l’ACB després d’aconseguir la vuitena victòria consecutiv­a, cosa que ningú no havia fet aquesta temporada (Iberostar i Reial Madrid s’havien quedat en sis). La víctima va ser un Barcelona Lassa incapaç de fer front al vendaval que li va caure al damunt per part d’un bloc molt agressiu en defensa, veloç en les transicion­s i letal en el llançament, sobretot en la primera part amb un espectacul­ar 10/15 triples (16/28 al final). Dol dir-ho, però davant rivals tan encertats com ho va estar ahir l’Herbalife, l’actual Barça té tots els números de perdre. Així de clar. Tampoc no es pot dir que els barcelonis­tes estiguessi­n malament, però la realitat és que van ser arrossegat­s quant a intensitat pel conjunt de Casimiro, que es va recuperar del 3-8 inicial amb un parcial de 15-0 en tres minuts que va provocar un temps mort de Bartzokas, una altra vegada trasbalsat i que va rebre la tretzena tècnica de la temporada. Els partits duren 40 minuts, però al descans ja estava sentenciat amb el 54-37, perquè els blaugrana, molt dèbils en defensa, no van trobar respostes per frenar els encerts canaris.

Ni tan sols els àrbitres no van interpreta­r bé el que passava a la pista, perquè costa de creure que l’equip més fort en defensa, més combatiu, acabi amb menys faltes que el seu adversari. L’Herbalife va veure’n 20 i el Barça 23, encara que això no justifica la derrota visitant. Simplement, l’Herbalife va ser millor.

La derrota complica la situació dels blaugrana a la classifica­ció. El seu rival d’ahir ja els supera i a més tindrà l’average en cas d’empat. El Barça, sisè, té en l’horitzó immediat un altre desplaçame­nt molt complicat (València) i la visita de l’Unicaja al Palau.

Per al conjunt de Bartzokas va ser un problema sense solució que McCalebb fes el que volgués davant Rice, que amb prou feines va defensar i va estar poc encertat en atac. Els llançament­s des de 6,75 no deixaven d’entrar des de totes les posicions (4/4 d’Aguilar) i només va faltar que Planinic s’entonés per frenar la reacció visitant amb el 64-53 en el tercer quart. Vuit punts del croat van assegurar el triomf local amb el 75-58 del minut 30, encara que curiosamen­t el millor del partit va ser el seu compatriot­a Tomic (19 punts i 14 rebots).

Malgrat que l’avantatge es mantenia poc abans del final (88-70, minut 36), un parcial de 0-11 en què Navarro va aconseguir 9 punts va donar esperances al Barça, amb un 88-81 quan faltava 1m 59s per acabar. Però l’escorta va acaparar tant la pilota que es va oblidar de jugar i va perdre el nord. Va cometre una falta absurda sobre Oliver i va intentar dos triples impossible­s que no van entrar. Aquestes accions i una pilota perduda (15 en total) per Renfroe van impedir qualsevol opció a la victòria. “El Gran Canària pot guanyar la Lliga”, va resumir Bartzokas, que se’n va anar de la sala de premsa molest quan li van preguntar si se sent avalat. “És una falta de respecte que em facin una vegada i una altra aquesta pregunta”, va comentar.

DOMINI LOCAL Els jugadors de Casimiro, que van anotar 16 triples de 28, es van exhibir a la primera part (54-37)

?? QUIQUE CURBELO / EFE ?? Tomic i l’exblaugran­a Rabaseda disputen una pilota sota el cèrcol
QUIQUE CURBELO / EFE Tomic i l’exblaugran­a Rabaseda disputen una pilota sota el cèrcol