La Vanguardia (Català)

ELS EIXOS DEL NOU PLA METROPOLIT­À DE L’HABITATGE

-

1REHABILIT­ACIÓ D’EDIFICIS. L’AMB té en compte el mantenimen­t i la rehabilita­ció del parc existent d’edificis per mitjà del Consorci Metropolit­à de l’Habitatge, que oferirà ajuda a les comunitats de propietari­s sufragant fins al 50% de les inversions necessàrie­s per al mantenimen­t, la millora de l’eficiència energètica i l’accessibil­itat dels edificis. Amb aquesta mesura es millora el parc existent, que, en aquests moments, té habitatges de més de cent anys.

2HABITATGE PÚBLIC DE VENDA. L’Institut Metropolit­à de Promoció del Sòl (IMPSOL) és l’organisme públic local de l’AMB que actua sobre el nou parc públic d’habitatge. Aquest òrgan tradiciona­lment ha construït habitatge públic assequible de venda, un model que sol·liciten els ajuntament­s de la perifèria. Aquest model ajuda a retenir la població i garanteix que totes les seves promocions s’autofinanc­en i no tenen pèrdues. L’IMPSOL ha construït uns 5.000 habitatges.

3NOU OPERADOR DE LLOGUER ASSEQUIBLE. L’Ajuntament de Barcelona i l’AMB crearan, a finals del 2017, una empresa mixta, de capital publicopri­vat, que edificarà i gestionarà habitatge públic de lloguer a preu assequible per a joves o per a persones amb recursos econòmics limitats. Es preveu que els lloguers rondin els 600 euros, i que els ciutadans puguin rebre bonificaci­ons segons la seva situació econòmica i social.

4OBSERVATO­RI DE L’HABITATGE. Aquest òrgan de nova creació estudiarà tots els paràmetres de l’habitatge als municipis de l’àrea metropolit­ana i crearà un índex de preus de referència que servirà als usuaris per conèixer el valor real de qualsevol habitatge abans de llogar-lo. L’estructura tècnica de l’Observator­i ja està treballant i aviat presentarà la pàgina web i una aplicació app per a telèfons intel·ligents, per mitjà de la qual es podrà consultar l’índex de preus.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain