La Vanguardia (Català)

Presó per a la jove presumpta gihadista detinguda a Terrassa

- MAYKA NAVARRO

Youssra, de 19 anys, va ingressar ahir a presó per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela. La jove, veïna de Terrassa, va ser detinguda dimecres acusada dels delictes d’enaltiment del terrorisme i adoctrinam­ent. La sospitosa utilitzava tres perfils diferents a les xarxes socials des dels quals difonia una gran quantitat de continguts gihadistes. El 2015 ja va provar de desplaçar-se a Síria, al territori controlat per l’Estat Islàmic. Volia seguir els passos de qui en aquell moment era la seva parella, un marroquí també veí de Terrassa que va ser detingut a Bulgària quan es disposava a saltar a Turquia per arribar fins a Síria amb dos combatents més. Dels 14 detinguts en aquella operació antiterror­ista efectuada pels Mossos, el qui era nòvio de la jove arrestada aquesta setmana ja està complint condemna. Com que el van detenir quan era menor d’edat, va ser el primer a qui van jutjar.

En el seu escrit per enviar la detinguda a la presó, la magistrada descriu Youssra com a una “propagandi­sta” del paper de la dona en la gihad. A les seves publicacio­ns defensava que la “veritable dona musulmana s’ha de lliurar al seu Déu” i no “deixar-se convèncer pels plaers de la vida”. Feia circular vídeos amb les “bondats” de la gihad i avalava la necessitat que els bons musulmans combatessi­n els infidels, inclosos els que fan una interpreta­ció de l’islam diferent del sunnisme.

La jove es va negar a declarar davant la jutgessa i tampoc no ho va fer hores abans davant els Mossos d’Esquadra. La magistrada justifica l’ingrés a presó pel risc de fuga i que torni a difondre idees terroriste­s. Youssra havia previst mudar-se aquest estiu al Marroc. Tenia plans de casament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain