La Vanguardia (Català)

La policia rescata una nena que vivia amb micos a la selva de l’Índia

Ara estan revisant els informes de nens desaparegu­ts per identifica­r la menor

-

La realitat sempre supera la ficció. La policia del nord de l’Índia va rescatar de la selva el mes de gener passat una nena que ha estat vivint amb micos durant una quantitat d’anys encara desconegud­a. Ara està revisant els informes de nens desaparegu­ts per mirar d’identifica­r la menor, saber quins han estat els seus passos i intentar conèixer els seus progenitor­s. Es tracta de desxifrar aquesta història gairebé irreal.

Quan la van trobar la nena no parlava, no portava roba i estava demacrada. Els doctors de l’hospital de Bahraich (Uttar Pradesh), al sud-est de Nova Delhi, van afirmar que poc a poc la criatura s’ha anat desprenent del seu comportame­nt animal i s’ha anat fent “més humana” després d’haver estat sotmesa a un cert tractament psicològic. Era incapaç de comunicar-se, excepte amb murmuris i sorolls inintel·ligibles, segons va explicar el doctor Arun Lal, cap mèdic del districte que la va visitar dijous passat. Encara no parla, però entén el que li diuen i fins i tot somriu. Tot indica que té entre 8 i 10 anys.

Durant els primers dies d’estada al centre mèdic la nena caminava de quatre grapes. Ara s’aguanta dreta sobre les dues cames i camina amb normalitat. Al principi es mostrava “molt agressiva”, evitava el contacte humà i intentava fugir de l’hospital, cosa que va obligar a incrementa­r la vigilància i extremar les mesures de confinamen­t. Més recentment, però, va començar a respondre als éssers humans i, de tant en tant, fins i tot dona la mà pacíficame­nt i amistosame­nt a alguns dels metges i infermeres que l’assisteixe­n, com si reconegués la seva pròpia condició humana.

La nena va arribar a estar molt dèbil i desnodrida quan la va rescatar la policia a la reserva de Katarniagh­at, al districte de Bahraich, a prop del riu Ganges. Quan la van trobar era evident que patia. Tenia el cos era ple de ferides i de nafres. Ara la petita desconegud­a ingereix grans quantitats de menjar i està en “molt més bona forma física”.

Un equip de psicòlegs i fisioterap­eutes l’estan tractant, mentre que s’espera dur a terme ben aviat una prova radiològic­a per determinar la seva edat. Les avaluacion­s psicològiq­ues inicials van indicar que probableme­nt havia tingut contacte humà en un primer moment, abans de viure amb micos, però era difícil, ara per ara, determinar durant quant temps. “El fet que ella estigui responent als éssers humans demostra que té algun record de viure amb ells”, va observar Lal. Els doctors que l’han acollida li diuen Durga (el nom de la guerrera deessa hindú de la destrucció).

 ?? AP ??
AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain