La Vanguardia (Català)

Suspensió de llicències durant un any al barri de Vallcarca

- Redacció

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès l’atorgament de llicències en un conjunt de terrenys de Vallcarca en espera que es coneguin els resultats del concurs d’idees convocat per redefinir urbanístic­ament el barri. L’objectiu és poder estudiar el futur d’aquests solars i evitar que es produeixin actuacions que no s’ajustin al disseny que decideixi el concurs. De moment, segons va explicar ahir l’Ajuntament, s’han rebut 23 propostes i al mes de maig se’n coneixerà la guanyadora. En tot aquest procés s’han mantingut reunions amb els veïns per recollir les seves demandes.

Els terrenys en els quals s’ha suspès llicència estan afectats per la modificaci­ó del pla general metropolit­à (MPGM) d’Hospital Militar-Vallcarca, que fa anys que està bloquejada, en concret des del 2002. Allà s’hi havien de construir habitatges, espais verds i equipament­s. El resultat, després de tants anys d’espera, és un barri ple de solars buits i edificis en mal estat, amb famílies que fa més de 30 anys que viuen en habitatges afectats.

L’àmbit del concurs se situa a l’entorn de l’avinguda Vallcarca i comprèn una superfície de 15.443 metres quadrats. Les bases de l’esmentat concurs tenen com a principals objectius pensar una nova ordenació que sigui coherent amb la tipologia de l’edificació pròpia del barri i adaptada a les demandes socials. Es pretén conservar així el teixit dels carrers i la trama urbana existent. A més, s’obrirà un procés participat­iu i una comissió de seguiment adaptarà la proposta guanyadora als criteris pactats per l’Ajuntament i els veïns.

Referent a l’habitatge, el concurs pretén introduir una nova tipologia de pisos com les cases-taller, cases-despatx o cases-comerç, una còpia de les antigues botigues que funcionave­n també com a allotjamen­t dels botiguers i una manera, segons l’equip de govern, d’abaratir els locals comercials i també l’habitatge. Amb aquest mateix objectiu s’incorporar­an a les plantes baixes comerços i locals per desenvolup­ar activitats econòmique­s i es vigilarà l’alçària dels nous edificis perquè no trenquin l’estètica amb els immobles veïns. Així doncs, es persegueix buscar la connexió mediambien­tal i de vianants del Park Güell, el parc de la Creueta del Coll i el del Putxet mitjançant la creació d’espais públics i la millora dels ja existents. Totes les actuacions proposades, segons l’Ajuntament, crearan i potenciara­n recorregut­s per donar a conèixer el patrimoni del barri com Can Carol o la Casa del Consolat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain