La Vanguardia (Català)

Qüestió de confiança a Reus pels pressupost­os

- Reus

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDECat), se sotmetrà a una qüestió de confiança per poder aprovar els pressupost­os del 2017. Després de mesos de negociació infructuos­a, el ple va rebutjar ahir els comptes presentats per l’equip de govern (PDECat, ERC i Ara Reus), que governen en minoria amb onze regidors mentre que l’oposició (CUP, Cs, PSC i PP) en suma 16.

“Tinc total confiança en els meus socis; he esgotat totes les possibilit­ats fins a l’últim moment amb l’oposició i els seus motius sempre han estat partidiste­s, tacticiste­s i ideològics”, va dir ahir l’alcalde, que va convocar per a dimecres que ve el ple extraordin­ari. Si Pellicer obté la majoria simple, els pressupost­os (de 323 milions d’euros) quedaran aprovats. En cas de rebuig de la qüestió de confiança s’obrirà un període d’un mes en què els grups municipals poden presentar una moció de censura amb candidat alternatiu a l’alcalde. Si no ho fan –o si ho fan i no prospera–, els comptes quedaran igualment aprovats amb el suport de la majoria del plenari.

La CUP ha proposat una alternativ­a de govern i vol iniciar converses amb PSC, ERC i Ara Reus. Tot i això, els socis de govern de Pellicer ja han expressat el seu suport i lleialtat a l’alcalde, amb la qual cosa la possibilit­at que prosperi una moció de censura és improbable perquè implicaria un pacte de la CUP amb Cs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain