La Vanguardia (Català)

Més cotxes i controls en l’operació sortida

-

Uns 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolit­ana de Barcelona en la primera fase de l’operació sortida de Setmana Santa, una xifra superior a anys anteriors. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va ressaltar aquest increment en els desplaçame­nts tant a zones de muntanya com a la costa, que estaran molt més concentrat­s que a l’estiu. Jané va anunciar que en la segona fase, dijous vinent, seran 410.000 cotxes els que surtin de l’entorn metropolit­à cap a destinacio­ns vacacional­s.

Davant aquesta previsió de mobilitat molt alta, superior a anys anteriors, i que la tornada entre el diumenge 16 d’abril i el dilluns 17 sigui de 620.000 vehicles, els responsabl­es de Trànsit reclamen molta prudència als conductors. També s’ha anunciat un augment dels controls de seguretat que realitzen els Mossos d’Esquadra, que “posaran la lupa” als conductors. Així, està previst que els Mossos duguin a terme 1.751 controls preventius especialme­nt per temes d’alcohol i drogues, encara que també per distraccio­ns, excés de velocitat i ús de seguretat passiva.

Jordi Jané també va fer pública la dada que un 29,5% dels conductors morts en accidents de trànsit el 2016 a les vies catalanes havien consumit alcohol, el percentatg­e més alt des del 2010. Aquesta xifra s’eleva fins al 45,5% si es té en compte el consum de drogues i psicofàrma­cs, segons dades recollides en les autòpsies realitzade­s per l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

Per la seva banda, la Direcció General de Trànsit (DGT) va anunciar que per facilitar la mobilitat s’habilitara­n carrils reversible­s i addicional­s amb cons en els moments de més afluència circulatòr­ia i trams a determinad­es carreteres. També es paralitzar­an les obres que afectin les calçades per minimitzar l’afecció al trànsit. Així mateix, es limitarà la celebració de proves esportives i altres esdevenime­nts que suposin l’ocupació de les vies i es restringir­à la circulació de camions que transporti­n mercaderie­s perilloses i vehicles que necessitin autoritzac­ió especial per circular.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain