La Vanguardia (Català)

Cuina innovadora

El restaurant Reineta, de Reus, uneix sorpresa i encant

-

Hi ha una sàvia frase en català que diu que cada casa és un món. Podríem parafrasej­arla dient que cada restaurant té la seva particular i curiosa història.

Gina Iscla Plana-Vila va néixer i va viure durant vuit anys a la Seu d’Urgell i el 1988 va ser adoptada per una coneguda família de Reus. Dels anys que va passar a l’Alt Urgell, en recorda els durs hiverns, que algunes vegades li impedien de desplaçar-se fins a l’escola per la quantitat de neu que hi havia a terra. Quan es donaven les esmentades circumstàn­cies o durant les vacances escolars, aprofitava per quedar-se a casa i aprendre a cuinar de manera autodidàct­ica.

De la seva estada a la Seu, en recorda sobretot algunes olors destacades: fruites, verdures, bosc, herba humitejada... El seu avi treballava a la Cooperativ­a del Cadí i dedicava les seves hores lliures cultivar pomes de la varietat golden.

Va estudiar gastronomi­a a Mey Hofmann. Es va incorporar primer a Joan Gatell i posteriorm­ent al Rincón de Diego, els dos restaurant­s estrellats de Cambrils, on va desenvolup­ar i perfeccion­ar les seves especialit­ats, els fogons i la pastisseri­a. Fa tres anys, es va establir pel seu compte i va obrir un restaurant a Reus. Tot recordant les pomeres del seu avi va voler batejar-lo com a Golden, però li va semblar un nom massa americà i el va substituir per una altra varietat de poma, la reineta.

Menjar al Reineta és una agradable sorpresa. Sense estar ubicat a la zona més luxosa de Reus i amb un local exteriorme­nt discret (l’edifici pertany als seus avis), assaborint els seus plats et diverteixe­s i quedes altament sorprès. Defineix la seva cuina com d’autor i de mercat.

La Gina exerceix de dona orquestra, ja que a més d’inspirar i elaborar tots els plats atén la clientela, secundada pel seu germà Gerard.

Val a dir que la carta de vins és curta, però selecciona­da, i dona especial preferènci­a a les D.O. Priorat i Montsant. Una escapada al Reineta de Reus us sorprendrà i us encantarà.

 ?? VICENÇ LLURBA ?? Gina i Gerard Iscla Plana-Vila són els propietari­s del restaurant Reineta
VICENÇ LLURBA Gina i Gerard Iscla Plana-Vila són els propietari­s del restaurant Reineta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain