La Vanguardia (Català)

Sánchez Flores assumeix “l’error” de San Mamés i ajorna el somni europeu

- Sant Adrià de Besòs RAMÓN ÁLVAREZ

Quique Sánchez Flores va voler donar per tancada ahir la polèmica que ha generat el seu onze de San Mamés i, de passada, convidar l’espanyolis­me a posar els peus a terra. Europa era un premi, no pas l’objectiu d’aquesta temporada. El projecte ha de madurar, necessita temps i diners. Per això el tècnic va emplaçar l’afició a gaudir d’un any tranquil i, sobretot, del segon d’episodi que ja prepara la direcció esportiva i el cos tècnic, del qual va avançar “noms il·lusionants”.

“Cada cop que fem una alineació ho fem pensant que competirem –va explicar–. Assumeixo qualsevol tipus de responsabi­litat, i si penseu que va ser un error i me l’atribuïu, també ho assumeixo. Una temporada suposen gairebé 40 decisions, i cada partit té tres canvis, de manera que són 120 decisions més. Alguna vegada m’equivocaré. Respecto qualsevol crítica o qualsevol comentari. A tots els entrenador­s en algun moment de la temporada se’ls critica una alineació. Assumeixo l’error i ho dic honestamen­t, a veure si no podem cometre errors! Però a partir d’aquí mirem d’evitar el pessimisme. Tornar al passat, i més quan hem perdut, és una pèrdua de temps”.

El tècnic, que havia convidat l’afició a somiar, la va instar ahir a gaudir d’una temporada sense conflictes, en comparació amb les últimes. Va assegurar que l’equip està a la posició on ha d’estar i fins i tot va relativitz­ar l’objectiu de la desena plaça que ell mateix va establir a començamen­ts de temporada. “L’actual plantilla està capacitada per ser on és –va assegurar–. Davant nostre només veig un equip que podria estar per sota pel seu projecte: l’Eibar. Tot i això, veig al darrere equips com el Celta o el València, que estan a la nostra altura o fins i tot són millors”.

“És una falta d’intel·ligència no saber gaudir dels moments feliços –va continuar dient–. Aquest club està fent una temporada en què té més motius per gaudir que per lamentar-nos. És una llàstima que anem a un partit pensant en el que va passar fa quatre dies”.

Quique va insistir que el seu equip seguirà evoluciona­nt la pròxima campanya. “Volem continuar creixent i tornar l’Espanyol al lloc que mereix, de cara a l’any que ve hi ha noms il·lusionants i jugadors que volen venir. Però fa falta temps i mantenir la inversió”, va afirmar.

Després de presentar-se a Bilbao amb Caicedo i Hernán Pérez tocats i amb un Baptistão que tampoc no estava en les millors condicions, ahir el tècnic va trencar el costum d’oferir la convocatòr­ia al matí de cara a la visita d’aquest migdia de l’Alabès per no generar falses expectativ­es. Finalment van entrar Marc Navarro i Gerard Moreno, a més de Baptistão, descartat a última hora a San Mamés, i van quedar fora els llavors titulars Álvaro Vázquez i Víctor Álvarez.

MIRAR ENDAVANT “Cal temps i mantenir la inversió: per a la pròxima campanya hi ha noms il·lusionants”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain