La Vanguardia (Català)

San Siro, segona part

Zidane sembra dubtes sobre el seu futur la vigília del derbi

- CARLOS NOVO Madrid

El derbi madrileny es juga al Bernabeu, però sembla com si fos el començamen­t del segon temps del 28 de maig passat a San Siro, amb la Champions en joc. Han passat poc més de vuit mesos, però per al Madrid i l’Atlètic el temps sembla aturat. El Madrid repeteix l’onze d’aquell dia i l’Atlètic sortirà amb el que va començar la segona part, perquè al descans Simeone va canviar Augusto per Carrasco. Hi ha una dada que diu molt de la dificultat del partit per als blancs. L’Atlètic ha guanyat en les tres últimes visites de Lliga al Bernabeu (0-1, 1-2 i 0-1), tot i que el Madrid va guanyar amb claredat a la primera volta al Vicente Calderón (0-3).

L’única novetat ressenyabl­e de les hores prèvies va saltar a Valdebebas. La tradiciona­l anodina roda de premsa de Zidane se’n va anar en orris quan el francès, sense venir gaire a tomb, va sembrar dubtes sobre el seu futur. A la pregunta de si no guanyar la Lliga seria un fracàs i si ja està preparant alguna cosa per a la temporada que ve, el francès en va deixar anar una que va esclatar com una bomba a la xarxes socials: “La meva continuïta­t no és segura, per això no estic preparant res. El que faig és el que em queda de temporada i prou. Jo conec aquest club i sé el que és entrenar al Madrid, per bé i per mal”.

Tot i que pocs madridiste­s es poden imaginar ara mateix un canvi d’entrenador, Zidane sap de què parla. En les seves tretze temporades al capdavant del club, Florentino Pérez acumula onze tècnics. I el record de Carlo Ancelotti, acomiadat pel president un any després de guanyar la décima en decisió personalís­sima de Florentino Pérez en contra de tothom, va planar en aquell moment a la ciutat esportiva de Valdebebas.

Zidane no dubta sobre l’onze. Va rotar en massa a Leganés dimecres i ahir va prodigar missatges d’afecte per a James i Isco, però no jugaran d’entrada. Ha convocat els 23 disponible­s de la plantilla. Només ha quedat fora el lesionat Raphael Varane.

Per l’Atlètic, que sempre té com a màxima il·lusió posar bastons a les rodes al Madrid, el derbi és un excel·lent camp de proves de cara al

L’Atlètic ha guanyat en les tres últimes visites de Lliga al Bernabeu, tot i que va perdre a la Champions

seu esprint final a la Champions. Simeone recorre a la vella guàrdia perquè els nous (Gameiro i Gaitán) estan tocats i no acaben de convèncer. L’argentí no va voler parlar sobre el seu onze, però sí que va vaticinar el del rival: “Espero un Madrid amb una pressió alta. M’imagino que jugarà amb la BBC i amb Isco, i tindran més possessió que si surt Casemiro”. Ningú no creu que això sigui així, però Isco ja va ser la sorpresa al Calderón. I va ser el millor futbolista del partit.

 ?? PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP ?? Pepe fent broma amb James en l’entrenamen­t d’ahir
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP Pepe fent broma amb James en l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain