La Vanguardia (Català)

Sèrbia envesteix una Espanya inofensiva

Djokovic i Troicki deixen llesta l’eliminatòr­ia batent Ramos i Carreño

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Derrota incontesta­ble d’Espanya en la primera jornada dels quarts de final de la Copa Davis davant Sèrbia a Belgrad. Si Albert Ramos no va ser rival per a Novak Djokovic en el partit inaugural, Pablo Carreño, que s’estrenava com a líder de l’equip capitaneja­t per Conchita Martínez, tampoc no va ser capaç de competir davant el número 5 serbi, Viktor Troicki. Tant un com l’altre van perdre sense aconseguir ni un set a favor. És més, Ramos va desaprofit­ar l’única bola de break en tot el partit, mentre que Carreño tampoc no va trencar el servei del rival en cap de les tres de què va disposar, arribant a llençar un 0-40.

A Espanya no n’hi queda ja cap altra que lluitar al partit de dobles que es juga avui per aspirar a una difícil remuntada que no ha aconseguit mai amb un 2-0 en contra. La parella formada pel veterà Marc López i el jove i debutant Jaume Munar haurà d’anar a totes per doblegar el doble que formaran l’especialis­ta i capità de l’equip serbi Nenad Zimonjc i un dels dos contendent­s d’ahir. Djokovic ja va avisar, ahir mateix, que està disposat a jugar si així ho decideix el seu company i capità.

Sense els seus dos millors jugadors del rànquing –Rafa Nadal i Roberto Bautista– ni habituals com Feli López, David Ferrer, Fernando Verdasco o Marcel Granollers, que va caure a última hora de la llista, Conchita Martínez es va encomanar ahir a la possibilit­at que Ramos (24è del món) fos capaç de donar la sorpresa davant un Djokovic irregular i, en tot cas, que Carreño (19è) assegurés un punt davant un rival amb pitjor rànquing com Troicki (39è). Tot i això, l’exnúmero 1 va saber contrarest­ar la sacada del català, el seu millor argument, i va aconseguir desubicar-lo perquè moltes pilotes li marxessin llargues. Malgrat que va anar de menys a més, els 37 errors no forçats que va cometre van treure Ramos del partit. Carreño també va jugar incòmode contra un rival ben adaptat a la pista ràpida que va muntar Sèrbia i , després del primer break de Troicki per al 5-3, ja va jugar a contracorr­ent.

Amb cinc enciameres en el seu historial, Espanya no assoleix una semifinal de la Davis des del 2012. Després de dos anys fora del Grup Mundial, la seva victòria en primera ronda davant Croàcia li garanteix ara mantenir-se en la primera categoria.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain