La Vanguardia (Català)

CC.OO. denuncia presumpta vulneració del dret de vaga als escorxador­s

- ACN

El sindicat CC.OO. va comunicar ahir que ha presentat una denúncia a la Inspecció de Treball per una presumpta vulneració del dret de vaga al sector d’escorxador­s d’aus i conills. El sindicat assegura que les grans empreses del sector plantegen tancar els centres de treball els dies 11 i 12 d’abril, coincidint amb la vaga convocada, i que els treballado­rs recuperin aquestes dues jornades laborals a posteriori, “coaccionan­t el dret dels treballado­rs a anar a la vaga”.

Des de CC.OO. adverteixe­n a les empreses del sector que l’organitzac­ió sindical emprendrà “les accions oportunes” davant d’aquesta “vulneració flagrant d’un dret fonamental”, i fan una crida al conjunt de treballado­rs del sector d’escorxador­s d’aus i conills de Catalunya “a secundar la vaga convocada per exigir unes condicions laborals dignes”, i “a no allargar la seva jornada ordinària de treball, com a mesura de protesta davant la precaritza­ció que pateix el sector”.

CC.OO. i UGT han convocat aquesta vaga sectorial en el conjunt de l’Estat a causa del “bloqueig” de les negociacio­ns del conveni sectorial “per part de la patronal”, que segons ambdós sindicats “pretén congelar els salaris, eliminar l’antiguitat i la flexibilit­at, incrementa­r la jornada laboral i continuar externalit­zant plantilles”. Per UGT i CC.OO. aquestes propostes patronals “són del tot inacceptab­les, ja que precaritze­n encara més les condicions de treball en el sector”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain