La Vanguardia (Català)

HISTÒRIES DE LA RESISTÈNCI­A

-

Ara reapareix la Beth, l’amiga que en l’anterior trilogia novaiorque­sa (11 de febrer) va confessar que s’havia convertit en manifestan­t. Llavors es debatia en el dilema de tornar a una botiga de la Cinquena Avinguda un vestit dissenyat per Ivanka Trump –la primera filla dels Estats Units– que s’havia trobat tirat al carrer. En aquesta ciutat passen coses així. La Beth pretenia recuperar-ne els diners (una mica més de cent dòlars) per donar-los a alguna organitzac­ió de la resistènci­a antitrumpi­sta.

Això ve a tomb perquè una coneguda d’origen europeu la va convidar a visitar un showroom on s’exhibeixen (i venen) peces de marques de luxe. La Beth va coincidir en aquell lloc de l’Upper East Side de Manhattan amb C., una senyora rica, assistida per la seva personal shopper, a la recerca de l’última moda en abrics de visó. Entre pell i pell, va mostrar el seu enuig amb l’ordre que prohibeix pujar a l’avió amb ordinadors.

–Al maig vaig a un creuer per la Mediterràn­ia i no sé si tornaré a viatjar. –Per què? –M’avergonyei­x que em preguntin pel que està passant al meu país.

També li molesta el tracte als immigrants. “Si se’n van, s’enfonsen els Estats Units”, va dir.

Una postil·la. A Nova York també hi ha quintacolu­mnistes. La setmana passada, en una junta comunitàri­a de Queens, Ann Pfoser Darby es va oposar a la instal·lació del carril bici. Por dels atropellam­ents? De cap manera! A ella no li sembla bé que es pagui amb diners públics “un servei per a immigrants indocument­ats”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain