La Vanguardia (Català)

L’Open Camp espera més d’un milió de visitants

Coincidint amb el 25è aniversari de Barcelona’92, el primer parc temàtic dedicat a l’esport vol reviure la flama olímpica

- JOSE POLO Barcelona

Després d’una primera temporada complicada per a un projecte innovador, el primer parc temàtic de l’esport del món, l’Open Camp Barcelona, torna a obrir les portes avui. Ho fa amb l’impuls d’una efemèride: aquest any se celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. “Volem mantenir encesa la flama olímpica per reviure aquells moments tan emblemàtic­s per a la ciutat”, assegura el seu director general i fundador, Paco Medina. És per això que s’organitzar­an activitats entorn de l’aniversari, algunes d’elles en col·laboració amb l’Ajuntament.

L’organitzac­ió espera rebre la visita d’1,3 milions de persones. Serà obert entre 210 i 230 dies, més que l’any passat, que va estar disponible 144 dies. L’oferta es continuarà basant a oferir experiènci­es breus en què els usuaris se sentin, per un minut, com esportiste­s profession­als. Futbol, bàsquet, atletisme, motociclis­me... fins i tot hi ha activitats en les quals es practiquen esports paralímpic­s.

Aquest any s’ha apostat per

centralitz­ar els elements a l’estadi i obrir de manera esporàdica les que s’oferien a l’anella olímpica. “La majoria dels nostres visitants són famílies, i més catalans que turistes”, assegura Paco Medina, l’alma màter del projecte.

L’Open Camp s’ha hagut de redimensio­nar després d’una primera temporada difícil, en la qual va rebre 630.000 visitants. “Són molts, però menys dels previstos”, reconeix el mateix Medina. “El veritable problema no ha estat la xifra, sinó que han gastat menys del previst i el poc coneixemen­t de la gent de la nostra existència”, assegura el director general. Amb tot, l’Open Camp ha entrat recentment en un concurs de creditors voluntari. Ha de fer front a un passiu d’entre 3,5 i 4 milions d’euros.

“Després de presentar el pla de viabilitat, els proveïdors continuen confiant i han acceptat reprograma­r els pagaments a tres anys”, esgrimeix Medina. S’ha realitzat una ampliació de capital d’1,3 milions provinents dels mateixos socis de l’entitat. També hi ha hagut retallades de personal: ara hi ha 70 treballado­rs i 130 llocs de treball indirectes, que queden lluny dels 270 de directes i 500 d’indirectes que es van prometre al seu dia. La inversió inicial va ser de 7,5 milions, tot capital privat.

“No conec cap parc temàtic al qual li hagi anat genial el primer any”, opina el director general, que demana “paciència”. A més, aporta una dada per a l’esperança: “Ja hem venut per internet el total d’entrades de l’any passat”, assenyala.

Els promotors han entrat en concurs de creditors voluntari i han dut a terme una ampliació de capital

 ?? ANA JIMÉNEZ/ARXIU ?? Una noia practica el bàsquet en una de les atraccions de l’Open Camp de Montjuïc
ANA JIMÉNEZ/ARXIU Una noia practica el bàsquet en una de les atraccions de l’Open Camp de Montjuïc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain